donderdag 13 juli 2017

Pimp a Palet

 Liep ik toch al bij de Xenos met een spaarpotje en fotolijst in mijn handen, ligt er een eindje verderop een stapel grote houten verfpalets. Hoe leuk is dat? Het opleuken van voorwerpen is toch al één van mijn favoriete bezigheden.
Mooi hout maar weegt eigenlijk helemaal niets. Dat heb ik natuurlijk gewoon naturel gelaten, want je mag zien hoe het eruit ziet en het is goed stroef (stencilt makkelijk).
Op de foto ligt het palet iets scheef, als het hangt staat het ezeltje recht :-)
Alles begint met een 'art piece' in dit geval de stempel van een schildersezeltje, een stukje aquarelpapier, wat stempels en een waterpenseel.
Gebruik gemaakt van het zo leuke Oh so eclectic flower set met stansen van SU.
De tekst kon niet toepasselijker en is een oudje.....in gescheurd en al maar stempelt nog prima.
Ik heb geen stans bij het ezeltje, maar wel een beetje vals gespeeld: de meeste rechte lijnen gesneden met de papertrimmer, de rest met een schaartje.
Een zo leuk papierblokje van SU met pagina's erin die verfkaartjes voorstellen. Wat doe je anders op een palet?
De lastige taak om genoeg verschillende tinten blauw, groen en geel bij elkaar te zoeken (inkt van Memento, Distress en Versacolor) en in verloop de "invulstempels" van de bloemen onder elkaar plaatsen.
De uitgestanste bloemen ook in verloop (handig want het papierblokje is dubbelzijdig in dezelfde verloopkleuren zonder witte lijnen ertussen).
De nodige diamanten :-) wat twine, enameldots, lint en gouddraad.
Ik heb dit keer zelf een stencil gemaakt m.b.v. de opengewerkte stans en mica. Het is dan prima om mee te inkten (deppen met een sponsje) maar voor embossingpaste blijft het te bol staan (gaat onder de randjes door).
Niet erg, voor eenmalig gebruik kan je ook cardstock gebruiken. Is dat wat opgebold door de rollen van de bigshot, kan je dat makkelijker terug in model "masseren".
Ik heb dit ook met de diamant gedaan, op deze manier kan je meer doen met je stansen en heb je altijd bijpassende stencils.
Mooie dag verder!

3 opmerkingen:

 1. wat is dit tof Christine! Prachtige stempelset! leuk hoe je met het kleurverloop gespeeld hebt met de mooie bloemenstempels en zo tof alles gecombineerd!
  nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WoW ik kom ogen tekort wat is dit weer een super creatie waar veel te zien is!
  Knap gedaan met al die mooie kleurtjes!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke op-pimp-creatie Christine.
  De combi van de nieuwste kleuren is inderdaad wel wennen (volgende creaties) maar het past ook erg mooi bij elkaar. Gaaf gemaakt hoor! Je wordt er helemaal blij van ha ha.
  Creatieve groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen