maandag 24 juli 2017

Paisleys With A Twist

Wat een heerlijk set is het toch, Paisleys & Posies met snijmallen van SU, verander de kleuren en het is weer een verrassing.
Ik ben ook weer opnieuw begonnen met het gebruik van embossingpaste, heb een aantal nieuwe stencils aangeschaft en voor het allereerst ink refills, zowel van distress als van memento om bijv. de paste te kleuren maar ook het kreukellint.
Lekkere felle kleuren, stempelen met zwart op gekleurd cardstock en veel gestanste items.
Het stencil heeft een wat baroque-achtige uitstraling, wat met de krullen mooi past bij het kashmir patroon. Het resultaat hoeft juist niet super keurig te zijn, nu krijgt het een vintage feel.
Het is voor mij even wennen om zwart papier te gebruiken, maar ik moet zeggen, door het zwarte contrast poppen....de kleuren nog heftiger.
De tekst inspire komt uit het su set thoughtful banners, vastgezet met een mini paperclip.
Fris, vrolijk en nog wat extra bling met de glitter enameldots van Marianne Design.
Een beetje het idee, alsof alle items uit de losse pols op de kaart gestrooid zijn, met als extra ondergrond de bijpassende embossfolder.
Nu een stencil met halve cirkeltjes op limegroen.
Het lint met uitgestanste bloem nonchalant vastgezet met de niettang.
Het had even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe kleurencombinatie van SU (limegroen, besjesrood, navy blauw, perzik, donkerder groen en hemelsblauw) maar kan er nu geen genoeg van krijgen. Daar houd ik wel van, apart en onverwachte combinaties.
De banner stempels en pons blijven altijd een leuke toevoeging.
Ik had een potje met een mengelmoes aan lovertjes: allerlei verschillende maten en kleuren. Ooit begonnen met het sorteren ervan, maar daar was ik snel mee gestopt. De hele kleintjes zijn niet afzonderlijk op te plakken dus een andere methode: een flink kloddertje glossy accents, lovertjes er overheen, beetje aandrukken en wat niet blijft plakken afschudden.
Het rare is, dat ik dol ben op embossfolders en embossingpaste, maar heat embossen is kennelijk niet echt mijn ding (denk er eigenlijk nooit aan alhoewel alle materialen in huis zijn).
Een wat meer 'gedistresste' uitvoering met ezelsoren.... Een muur stencil, grote bling stenen, stans van een zigzag ovaal, perzik twine en meer de nadruk op zacht blauw.
De tekstbanner vast met nietjes en die houdt ook gelijk het lint op zijn plaats. Een 'op het laatste moment idee' want het organza lint wilde alleen maar recht vooruit....
Wat een heerlijk set om mee te werken, of het nu serieus, vrolijk, feestelijk of seizoensgebonden is.
Echt, wanneer je eens 'rare' kleurencombi's kiest, is het net alsof je een stempelset voor het eerst ziet.
Be happy as a rainbow!

1 opmerking:

  1. Het zijn 3 hele leuke kleurrijke kaarten geworden Christine, de onderste met ezelsoren is wel favoriet bij mij. Volgens mij had je veel plezier bij het maken van deze kaarten.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen