donderdag 1 juni 2017

DIY Kasten

Kasten? Je moet aan mij niet vragen om een Ikea kast in elkaar te zetten, dan wordt het waarschijnlijk een salontafel..... :-)
Zelf bouwen met stempels en papier ligt meer in mijn straatje.
Het stempelset Bookcase Builder van SU is en blijft zo leuk, een stempel van een plank met ophang ketting en zoveel items om erop te zetten.
Regelmatig kom ik kaarten tegen op internet die in vakjes verdeeld zijn met op elk stukje een mini collage. Superleuk voor home deco, alleen jammer dat er geen snijmallen bij zijn dus alles handgeknipt.
Het begon met een houten lijst van de Wibra, 2,5 cm diep....., met erin een lijntje ijzerdraad en twee knijpertjes eraan. Dat eruit gehaald en een passe partout bedacht.
Eerst creme karton zo groot als de lijst met daarop het wijnrode. Vervolgens het zeegroene op 15 cm vierkant gesneden zodat het nog net door de bigshot kan met de grootste vierkant stans.
In de andere twee lagen handmatig het vierkant geknipt en deze erop gelijmd.
Een vierkant ruim groter dan de opening van karton met daarop sierpapier van SU. Het zit met vier lagen foam van 2 mm dik tegen de achterwand van de lijst, zodat het allemaal flink naar voren komt. Vervolgens het passe partout erop met twee lagen foam. Alle foam ook voorzien van flink wat lijm voor extra houvast.
De vierkantjes gesneden, sierpapier erop, sommige voorzien van een cirkel, tassel (oorbellen Wibra) stukje geëmbosst, mini strikje is een stansje van Boekenvoordeel, de beker geëmbosst met clear voor extra glans, stukje lovertjes band en verder lang en geduldig knippen......
De tekst komt uit het set, afgedrukt op wit en het leuke label stansjes set van Nellie Snellen (op de markt) gebruikt.
Voor wat bling ook hier stukjes glitter tape van de Action gebruikt.
Een waar plaatje aan de muur.
Altijd leuk om bij andere mensen binnen te kijken......
Opeens dacht ik aan de raam stans van SU, een muur embossfolder en gezellige planten overal.
De hangpotten zijn ook gemaakt met de vensterbank c.q. plantenbak stans.
De bloemen in de potten gemaakt met de bovenkant van een bos bloemen, die in de plantenbak komen uit een bloemen set en alleen stukjes eruit geknipt.
Even close-upje, kan je nog wat dichterbij gluren.....
De blaadjes tussen de bloemen komen van gestanste takjes, plantenbak gesneden uit hout papier en de tekst ook weer uit het set.
Het raam is toch een van mijn favorieten, je kunt er werkelijk alles achter doen en het blijft leuk.
Het heeft er zeker mee te maken dat ik net jarig ben geweest.....maar time flies! Ik wilde dit gevoel weergeven in deze kaart. De dia en polaroid frames zijn stansen van MD. In het stempelset ook allerlei leuke baby items.
Het verschil tussen de inhoud van de kasten tussen baby en volwassene. De pijl? Tijd gaat pijlsnel niet?
De tekst krijgt opeens een andere lading wanneer deze opgedeeld wordt, heel toepasselijk.
Verder links een zacht roze baby hartje en rechts een stoere metalen.
Ik heb gestempeld op de stukjes die los komen uit de stansen. Alle randjes bruin geïnkt en de oudmaak stempel van TH gebruikt.
Persoonlijk ben ik geen groot voorstander van photopolymer stempels, vaak zijn de eerste paar afdrukken slecht, het is alsof het materiaal uitgedroogd is als er een tijdje niet mee gestempeld is. Even goed de stempels van SU, als bijv Hero Arts. In dit geval met de tekst had ik daar even geen erg in, maar..... eigenlijk komt deze 'fout' nu heel goed uit.
De vage afdruk en hier en daar wat gemiste stukjes benadrukken eigenlijk het vintage effect van oude dia en foto.
Vaak lijkt het inderdaad zo dat de afstand tussen baby en volwassene niet langer is dan de tijd tussen vandaag en morgen.
So create wonders with your precious time!

1 opmerking:

  1. toffe tekststempels, mooie creaties Christine!
    groetjes
    nancy

    BeantwoordenVerwijderen