dinsdag 20 juni 2017

Crazy Cats


Helemaal in mijn element met dit verjaarskado uit het buitenland: stempels en bijpassende dies van Tim Holtz. Heb er zoveel plezier mee! De katten zijn stuk voor stuk zo leuk, de gezichtsuitdrukkingen zijn zo goed getroffen en deze katjes doen tenminste wat jij wilt (i.t.t. huiskatten). Echt 10 ideeën per seconde.....
Einstein! met strikje....Ik kwam op het idee door een oude, grote achtergrondstempel met wiskundige afbeeldingen. Een lijstje van Xenos zwart geverfd en laat meneer daar nu precies in kunnen staan.
De basis is een heel oude staande fotolijst waar ik het kader afgehaald heb.
Het strikje is een stansje van Boekenvoordeel en de tekst is gemaakt met een alfabet stempelset van SU en labelstansjes van Nellie Snellen.
Humor op projecten!
Het bolletje wol, een melkfles en de vis horen ook bij het set.
De doos stans is van Joy!, wat oude post stempels, embossfolder van MD en daar later met zilveren Brilliance inkt overheen.
De ondeugd heeft de andere kat de doos in gejaagd...
Er zijn extra snijmallen voor alle ogen en staarten, zodat je een 3D effect kunt creëren.
Kat in de zak!...is meestal niet zo positief als je bijv. iets hebt gekocht dat niet goed is, maar gelukkig kan dit ook heel grappig zijn.
Zelfs de melkfles heeft een extra stansje voor het etiket en ja, de staarten lenen zich er uitstekend voor om er van alles mee vast te houden, wat ze ook heel vaak vergeten. Dat gezicht....:-)
Hoe aandoenlijk, daar krijg je toch gelijk medelijden mee?
Maar ja, dat komt ervan als je in de zak met visresten duikt.....
Halloween en katten hebben zeker overeenkomsten.....
De grote boom is een stempel van Joy! en de pompoen komt van een Julie Nutting Doll set evenals de...
...heksenmuts (nu veel glitter erop). De bezem is van een stempel van een jaren 50 huisvrouw (Stampin Back). Echt een kat in de onderzoekmodus.
Het is voor mij ook zo herkenbaar allemaal, aangezien ik al heel lang mijn huis deel met allerlei van deze huiskatten en alle ondeugd en sloperijen maar al te goed ken......
Een goudvissenkom is zeker geen goede combinatie met een kat.....wat nog eens duidelijk gemaakt wordt door de stapel opgegeten vissen.....
De achtergrond is een behangstempel van Joy! en de inkt eerst nat gesprayed. Een kroonluchter en de lambrisering is uit een setje van Don and Daisy.
De "vissenkom" (jampotje) en de vis zijn stempels uit het set Jar of Love van SU, het water gemaakt met distress inkt en de waterbrush.
De stansen snijden bijzonder strak en ook de superfijne lijntjes van de snorharen en de vissengraten.
Als je goed kijkt zie je een muisje, stukje kaas en de ingang van een muizenhol onderaan de betimmering.
Hoe komt die vogel op het idee om op mijn melk te gaan zitten?!
Het is duidelijk dat kat al eerdere pogingen heeft gedaan om de vogel te vangen aan de veren te zien....
Kleine dotjes glossy accents op de ogen laten ze er nog meer uitknallen.
Het moeten toch de meest genante momenten zijn voor een kat als een vogel ze te slim af is of erger, de boom injaagt!
Een nachtelijk tafereel met de maan, blauwe/lila/paars kleuren en een silhouet van rietstengels.
De kat zat net lekker te eten van gevonden visresten en ja, helaas voor hem zijn er ook vis etende vogels.... De kat moet onverwacht snel de boom zijn ingerend, aangezien er nog een vissengraat aan een tak bungelt.
De achtergrond bestempeld met een "zeepbellen" stempel van Stampin Back.
Het kippengaas: eerst embossen met een folder van MD met bijpassende snijmal. Die mal past precies tussen de verhoogde delen en zo worden alle stukjes eruit gesneden.
Een totaal onverwachte gast op het feestje! Het is niet een alledaagse combinatie. De vogel uit het Best Birds set van SU, de feestmutsjes is een stempel uit het Papaya Collage set van SU en de grote theekom is van Eline's Huis.
Een doily doet dienst als tafelkleedje.
Sommige mensen willen graag veel melk in de thee.
De achtergrond is gemaakt met de large polkadot embossfolder van SU.
Er horen natuurlijk ook slingers op een verjaardag, in dit geval bruin twine met vissen. Hoe verbaasd kan een kat kijken?
@The Office Cat!
Achtergrond gemaakt met mijn nieuwe te gave 3D emboss folder Layered Leaves van SU. Een filefolder gemaakt met een filefolder border stans van SU en daarop de zo toepasselijke tekst stempel van TH (onderaan staat ook: curious as a cat....:-)
In de folder wat kleine notitie blaadjes (stansjes van Joy!) en erop de tekst admin m.b.v. de Dymo lettertang.
De vulpen en schaar zijn stempels uit het SU set Crafting Forever.
Vanuit het oogpunt van een kat kan een schaar met zijn "bek" open zeker als een dreigende vijand overkomen.

Een groot plezier, ik heb er al heel wat uren plezier mee beleefd en dat zullen er zeker meer worden want oh, alle situaties zijn katachtig te maken!

Have a purrrrrfect day!

3 opmerkingen:

 1. het is duidelijk dat je er superveel plezier aan beleefd hebt! zo te zien zou je er vast een heel boek(je) mee kunnen vullen! Leuk hoe je allerlei soorten materialen zo mooi combineert,doe ik ook graag!
  echt supers!
  nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onwijs leuke, grappige, geschrokken, gezellige en serieuze katten creaties.
  Mooi in balans met het kleurgebruik.
  En nee, er zijn echt serieuze berichten dat er van de Distress Oxide inkten geen mini's komen. Maar.......???? wel aan het einde van de zomer weer 12 ander Oxide kleurtjes :-) :-)
  Dus Christiene./...ze maken het ons niet makkelijk he?
  Creatieve groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee dit zijn maar liefst 9 kaarten met eigenwijze vrolijke, verbaasde katten....kom ik aan met 1 kaart per blogpost haha.
  Volgens mij ken jij intussen alle kattenstreken en kun jij eigenlijk met deze creaties een heel mooi kattenstrekenboek illustreren.
  Mooi gedaan, voordeel vsn een i pad is dat ik alles even lekker kon vergroten zodat ik het muisje met holletje en kaas duidelijk zag.
  Al die achtergronden en die stempels een heel gepuzzel maar zo mooi gedaan!
  Ik vind je water color experimenten in je vorige post ook erg leuk!
  Toch maar eens na gaan denken over een kattenboek uitgave haha.
  Fijne tropische week verder
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen