maandag 24 april 2017

Artsy Flowers

De achtergrond is gestempeld met een grote dahlia bloem uit het SU set Regarding Dahlia. Er overheen een spetterstempel in verschillende kleuren.
Eronder wat plukjes koperdraad.
De losse takjes zijn geponst.
De bloemen, de tekst en de gestempelde takjes komen uit het stempelset What I Love van SU. De stempel in wit geëmbosst en ingekleurd met distress inkt. Na afloop nat gemaakt met een minimister zodat de kleuren een beetje in elkaar overlopen.
Lekker fel met watercolor effect. Met de hand uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
De banners gesneden met het banner framelit set, de craft en blauwe in verschillende embossfolders.
De achtergrond is papier met hout opdruk (een papierblok van MD). Een vierkant stuk wit cardstock en daarop eerst de grote zwarte bloem gestempeld uit het set Remarkable You van SU. "Ingekleurd" m.b.v. een verstreep stempel, wat een heerlijk artsy effect geeft. Hiervoor bewust versa color inkt gebruikt, wat een beter verf effect geeft dan inkt op waterbasis.
De kleine bloemetjes uit lichtblauw papier geponst en met goud inkt en een verfstreep bestempeld.
Vaak lees je over het gebruik van of het zelf maken van art tiles en het verwerken hiervan in een project. Heel erg leuk om te doen, maar een eenvoudigere manier is het gebruik van geponste stukjes om een deel van je project mee te vullen als een soort mixed media toevoeging.
Nu een combinatie van hexagon stempels: boekenvoordeel en SU. Tot mijn verbazing passen de stempels van boekenvoordeel ook in de SU pons. De BV stempel met tekst en bloemen past er nu erg goed bij.
Een chevron stempel in goud rechts onder met er overheen een tekst stempel in archival zwart.
De finishing touch: touw en gouddraad samen gewikkeld om het cardstock. Het witte artpiece ;-) vastgezet met dubbelzijdig plakband en tissue tape.
Het leuke van dit soort projecten is, dat ik heel veel verschillende stempelsets en materialen samen en door elkaar gebruik, wat ik anders niet zo snel zou doen.
Vooral het inkleuren met een verfstreep stempel (zonder de andere toevoegingen) is een snelle manier van een originele kaart maken, heel kunstig om te zien en zo klaar als je haast hebt.
Color outside the lines!

1 opmerking:

  1. De eerste kaart spat echt van mijn scherm af. Mooi in deze sprekende kleuren. Ik hou daar wel van. De tweede is ook heel mooi, maar is door de kleuren wst minder aansprekend (voor mij)
    Groeten, Aartjw

    BeantwoordenVerwijderen