zondag 28 augustus 2016

Vintage Art Studio

I'm moving to my new studio.....
Een foto op internet van een vervallen en verweerde schildersruimte bracht mij op het idee om mijn eigen art studio te maken.
Love all things art!
Het begint met een Z-fold card en dan het raam: stans van Joy! en uit het karton een gat geknipt net iets kleiner. Wie anders zit er voor het raam dan mijn kat? (stansje van MFT).
De grote binnenmuur behangen met stroken craft uit een embossfolder die al los komen van de muur en zijn opgekruld van het vocht....
De tekst gestempeld op een stukje canvas en vastgezet met gestempelde punaises.
Het raam zorgt uiteraard voor de juiste licht inval, maar voor andere momenten is toch een lamp nodig. Een oude staande lamp waarvan de kap al lang geleden versleten was. Nu is er alleen nog een gloeilamp op een staander over.... De lamp is een stempel van SU (hostess Pun Intended) waarvan de binnenkant eruit geknipt is en vervangen door een gloeidraad van koperkleurig wire and wire draad. Het draad staat ook voor het dunne randje papier en voorkomt dat het naar voren zakt.
De voet van de lamp is van een schemerlamp stempel (Don&Daisy).
Vanzelfsprekend moet er art aan de muur: postzegel stempelset van SU. Eerst de lijstjes uitgeknipt, craft er achter als een houten achterkant en de afbeeldingen ingekleurd met distress inkt. De afbeeldingen zijn na verloop van jaren ook uit de lijsten gezakt.
Opgehangen aan een touwtje en spijkers (kettelstiften).
De schildersezel voorzien van een vlinder die goed in verhouding is uitgetekend....
Een palet vol met gebruikte kleuren en een kwast erin.
Om in weg te kruipen zo'n hoek....
Een heerlijk uitzicht voor de kat die op de rand van een grote doos vol schildersspullen zit (stans van Joy!).
Lineaal, schaar, lijst, papier, kwasten, touw, opgerolde tubes verf en een kroontjespen.
De doos is zo oud en ingezakt, dat de spullen al door de gaten heen komen.
Een grafitti muur! Heel toepasselijk op een buitenmuur van een artist studio. Eerst het papier bestempeld met achtergrond stempels en verschillende teksten. Daarna uitgestanst met de muur (Brick Wall) van Precious Marieke. Vervolgens heel voorzichtig alle steentjes in volgorde uit de mal gedrukt, randjes geïnkt en in het raster (de voegen) geplakt. Op die manier blijven de teksten en afbeeldingen mooi doorlopen. De voegen zijn grijs gemaakt met Memento inkt.
Geduldig werkje....
Een bezem is geen overbodige luxe is een rommelige studio (stans van MD).
Het beschilderen van een muur heeft meer nodig dan een klein penseeltje...en zo kwam ik op het idee van een verfroller.
Dik ijzerdraad in vorm gebogen, er omheen het dunste fiberfill gerold en vastgelijmd, door distress inkt gehaald en de twee uiteinden van het ijzerdraad om elkaar gedraaid.
De steel is het handvat van het harkje van MD, de roller er met touw aan vastgezet. De steel is voor de stevigheid vastgelijmd achterop het fiberfill.
Een verfschort is geen overbodige luxe. Het spreekt vanzelf dat deze gebruikt en versleten is... Een stans (met nog veel meer leuke onderdelen) van MD, bestempeld, oud gemaakt, de zak met veiligheidsspelden vastgezet, keeperband eraan met splitpennen en een knoop en de zak volgestopt met alles wat op dat moment gebruikt wordt.
Een oude lap om je handen aan af te vegen....
De achterkant van de schort is 'gevoerd' met craft, zodat je niet tegen een bewerkte achterkant aan kijkt. De kwast en tube rechts die aan de andere kant zichtbaar zijn heb ik ook gekleurd.
Het heeft een beetje tijd gekost om alle losse onderdelen van de kaart te maken, want alles is handgeknipt en geduldig ingekleurd.
Maar je zou de schort toch zo om willen doen?
De achterkant ook voorzien van een raam, want het uitgeknipte kader was geen gezicht.... Het netjes afwerken van zichtbare onder-/achterkanten geeft toch net wat extra zorg aan een project.
De bouw van deze studio heeft toch wel een aantal dagen in beslag genomen en af en toe de pauzes om te bedenken wat er allemaal in gaat komen.
Put on your apron and paint the walls!

1 opmerking:

  1. Deze vind ik zooooooooooooooo superleuk! Hoe langer je kijkt, hoe meer details je ziet. Petje af! Nu nog een keer een poppenhuis tot studio ombouwen ;).

    BeantwoordenVerwijderen