dinsdag 2 augustus 2016

Art & Birds

De laatste twee weken heb ik toch weer prachtige (bijna) nieuwe SU stampsets gevonden op Marktplaats, naast de Papaya Collage ook deze Choose Happiness. Lots of birds!
Een YouTube filmpje bracht me op het idee van deze kaart. Alles is nieuw voor mij en dat is toch zo leuk om te doen.
De basiskaart is aquarelpapier, alles is gestempeld met distress inkt, het gestempelde m.b.v. de waterbrush verdeeld/ingekleurd en hier en daar wat extra kleuren toegevoegd.
De spetters gemaakt met een stempel uit het SU set Gorgeous Grunch en vervaagd met de waterbrush. De hoeken zelf aangebracht.
Het meest opvallende (en zo apart) is het gebruik van een pons en een soort van mozaïek maken van de geponste figuurtjes die deels over de afbeelding heen gaan. In dit geval de SU Mosaic Madness pons.
Geweldig dit soort nieuwe toepassingen van ponsen, want vaak is het toch jammer hoe ponsen bij mij blijven staan en alleen gebruikt worden bij het uitponsen van de bijpassende stempels.
De binnenkant ook bewerkt en vormt dan mooi één geheel met de buitenkant.
Wat krijg je toch snel een pracht resultaat met distress ink, het maken van zo'n kaart geeft je snel een paint-artist-feeling.
Het aanbrengen van verschillende kleuren distress op de stempel geeft dit effect.
Onlangs kreeg ik een aankoop in een groot formaat pillowbox en nu het stampset toch nog op tafel lag....
De box opengemaakt, op vanilla cardstock van SU gelegd en een potlood er omheen. De ronde vouwen met de hand gerild netjes over het potloodlijntje.
Het sierpapier is van SU evenals de doily.
Onderop het stapeltje met het choose happiness labeltje zit een banner stempel met houtopdruk.
De randen van de stempel ingekleurd met een mengsel van distress (donkergeel met groen) want ik heb geen mosgroen (nu wel :-)
Het woord happiness nogmaals gestempeld en met foam opgeplakt.
De bloem vier keer gestempeld: de onderste heel gelaten, de tweede hier en daar de blaadjes ingeknipt en indien nodig bijgeknipt (soms ontstaan er 'rare' puntjes), de derde kleiner uitgeknipt en van de vierde alleen het hart gebruikt.
Toch heeft fussy cutting ook een groot voordeel: je hebt meer keuzes in wat en hoe je een afbeelding uitknipt en daarbij een vintage feel.
De lagen van de bloem zijn met scotch foamtape op elkaar geplakt voor meer diepte.
Als laatste het ik het restje mosgroen op mijn acrylblok ruim verdund met water en met een kwastje spetters gemaakt.
De achterkant ook bijpassend gemaakt, nu allleen gestempeld wat ook heel mooi is. Gelijk een onverwacht grappig effect: je ziet de hartjes op het sierpapier door de inkt heen, wat vooral bij het vogeltje erg leuk is.
De houten banner stempel vormt omgekeerd (en met hulp van een stempellineaal) een prima hek.
De tekststempel hoort bij het set.

Let your creativity bloom!

1 opmerking:

  1. Leuk als je zo'n koopje weet te vinden op martktplaats. En dat je er weer je eigen draai aan gegeven hebt. Ik vind de stampin up kaarten altijd veel van hetzelfde. Maar dit is weer helemaal in Christine stijl.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen