dinsdag 28 juni 2016

Eline's Mindfulness

Een heerlijke lange fulltime mindfulness week!
Dankjewel Eline voor dit inspirerende thema en je foto's. Ik was gelijk in de juiste sfeer.
Het waren veel items, maar met als resultaat een fantastische salontafel met heel veel kijkplezier en rust....
Ga er even lekker voor zitten, want het zijn een boel kiekjes ;-)
Het begint met een letterbak, een tijdje geleden gekocht in een kringloop winkel voor 25 cent en geverfd met groenblauwe krijtverf van Action. Je krijgt toch een wat ander perspectief als de letterbak ligt en niet aan de muur hangt.
Opeens dacht ik aan het stapeltje foto's in de la die ik een tijdje geleden gemaakt had tijdens een wandeling in de Biesbos. Over mindful gesproken.
De foto's gecombineerd met Eline's mooie plaatjes uit de knipvellen en op de bodem geplakt.
De hoeken voorzien van de doormidden geknipte stans van MD.
De uitdaging om alle vakjes zo toepasselijk mogelijk te vullen met allerlei spulletjes uit de scrapvoorraad, zelf gevonden en bewaard of gekregen.
De drie grote vlinders zijn gestanst uit Eline's papier.
Het bovenste vakje heeft een stukje stof van Eline met daarop een zilveren kettinkje dat ik gekregen heb. Bewust even stilstaan bij de moeite die iemand neemt om voor jou een kadootje uit te zoeken is voor mij zeker een vorm van mindfulness.
Bijna een stilleven, de foto met de eend.
Sleutels voorzien van een kreukellint strik. De schors van de boom was helemaal los en vormde op de grond een bruggetje. Heel bijzonder om te zien.
De foto's hebben voor mij een speciale betekenis en daarom is het heel leuk om ze op deze manier op display te leggen en er van te genieten.
Wat opgerold DMC borduurgaren, schelpjes en een houten knoop.
Het woord stil is gemaakt van houten letters behorend bij het ouderwetse leesplankje. Het past m.i. wel bij Eline's stijl ;-)
Een stukje van een prikbord gesneden en een aantal items met parel-kopspeldjes vastgezet.
Glazen mini stolpjes! van Tim Holtz. Hoe schattig is dat? Een grote schelp kan nu rechtop blijven staan.
Een bedel met zo'n lief engeltje. Het lijkt erop alsof er een wandelstok op de foto staat, maar dat bleek gewoon een tak te zijn.
Een verwijzing naar een mandala: houten item beplakt met mini plakparels en bling. Het haalt je focus eventjes naar je middelpunt.
De aqua gaas tube vond ik laatst in een winkeltje, bedoeld om kralen in te doen. Er een soort knoop in gelegd en een roos m.b.v. de roos stans van SU.
Postzegel geknipt m.b.v. de foto randschaar uit Eline's papier.
Links boven in de letterbak het tweede glazen stolpje met daarin een mini klok. Hoe vintage, een klok in een stolp. Het klokje heb ik al een paar jaar. Destijds was er in de Zeelandhallen een tentoonstelling van modelspoorbanen en poppenhuizen en ik keek mijn ogen uit. Ook genoeg mogelijkheden om items te kopen.
Tijd is een belangrijk mindfulness thema: dingen doen waardoor je de tijd vergeet, heerlijk in een flow, de tijd nemen om je bewust te worden van het nu.
Zeker hoera! Mindfulness is niet ingewikkeld, je zet gewoon een brilletje op waardoor je op een andere manier naar alles kijkt: oud wordt nieuw, saai wordt een leuke uitdaging en inspiratie ligt op straat.
Het volgende items is geïnspireerd door een creatie van Willeke bij Pipoos: Tilda stofje in een papieren zak en oprollen. Thanks!
De papieren zakken zijn wel extra stevig en er zit een dun laagje plastic coat aan de binnenkant zodat je zonder "kleerscheuren" kunt oprollen.
De zo leuke labels van MD met opzetstukjes zijn ook met stofjes heel lief. Ik heb nu het stansje gebruikt als malletje: stof op aslan, potlood er langs en uitknippen.
De tekststempels zijn heel goed, moeiteloos scherpe afdrukken.
Nou Eline, het creëren van goede momenten is met de mindfulness serie wel gelukt!
Een helleborus bloem kan niet ontbreken met het rozenknopje erbij. De gehele collage geplakt op een grote sierrand stans en vastgezet met een gouden clipje aan de rand van de zak. Ik wilde geen lijm gebruiken om te voorkomen dat het eventueel zou doorsijpelen en op de stof komt.
 
 
 
 
 
Een precies werkje met mijn geliefde naaimachientje :-)) om alle hoekjes netjes te krijgen. Alle naden zijn geperst, zodat het een strak en glad geheel wordt. Het stofje met roos zodanig uitgemeten, dat de roos zichtbaar blijft ook na het oprollen.
De bovenrand heeft een rolzoompje. De stoffenzak zit op geen enkele manier aan de papieren vast. Mocht het papier verkleuren of ik wil er iets anders mee doen, dan blijft er een stoffen item over waar nog veel ander leuks mee te doen is.
Altijd al willen doen en gelukkig had ik nog een stukje stof met de borduur roos. Grote borduurring, wat steekjes geborduurd, wat parelkraaltjes erop, schelpje, kant en knoopjes. Dank Eline voor het idee.
De vogel komt ook uit de stof en op aslan geplakt.
Mooie toepasselijke tekst bij de vogel, dan wel geen merel, maar dat detail kan je ook anders zien.....
Ja zeg, er zijn belangrijkere zaken dan foto's nemen: kan je mij niet eerst even eten geven?!
Met een knipoog aan Miepje!
Geïnspireerd door een idee van Irma op Marianne's blog. De stansen met ruimte voor lint zijn erg leuk en veelzijdig.
Een shadowbox gevouwen van linnen karton, in dit geval met randen van 2 cm. De zo leuke strand-/ligstoel waarin je heel relaxed van de zee kunt genieten.
Ik heb af en toe de stempelteksten ingekort of in stukjes onder elkaar gestempeld.
Rolbloem stansjes van Joy! en scribles (?) van MFT.
Het touw heb ik uiteindelijk in een stopnaald gekregen wat het weven een stuk vereenvoudigde.
De ezeltjes die al op tafel stonden met de tekst Joy voorzien van nieuwe mini shadowboxjes op dezelfde manier gemaakt als de strandkaart.
Strikjes, lovertjes, knopentouwtje*, sleuteltje aan een kopspeld, strengetje met echte pareltjes en een stokje.
*er gaat een verhaal dat je een knopentouwtje gebruikt om jezelf te herinneren aan met jezelf gemaakte afspraken. Het kan ook voor wensen. Je maakt de wens/afspraak met een knoop tussen duim en wijsvinger en zodra je later de knoop weer voelt wordt de gedachte geactiveerd. De energie die zo vrij komt laat het gebeuren...
Zoals met veel van deze overgeleverde verhalen weet je het nooit zeker, maar je weet het maar nooit.
Een treasureboxje met allerlei verzamelde items kan in de mindfulness serie niet ontbreken. Een shadowbox gevouwen en nu een wikkel gemaakt zodat je het als een doosje dicht kan schuiven. Het papier is het nieuwe Driftwood van MD.
De vierkante stans komt samen met twee maten bijpassende labeltjes.
Er liggen twee glazen flesjes met schelpen in de tafel, op zich al heel leuk (Action) waarvan de schelpen ook in de letterbak liggen.
Om de tafelsetting dat helemaal te completeren is een stapeltje bijpassende onderzetters toch wel de ultieme finishing touch!
De glazen onderzetters ooit eens gekocht bij Xenos, achterop zitten pockets waarin je foto's kunt steken.
Het was een ongelooflijk leuke week (wat een luxe om vanuit huis te werken) en heb volop genoten van elk klein detail.
Ergens heb ik toch het gevoel nu anders naar de wereld te kijken!

2 opmerkingen:

 1. Wauw!!! Heel gaaf Christine!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Christine, wat is het enorm genieten hier op je blog!
  Zoveel moois heb je gemaakt en leuk dat je geïnspireerd werd door Eline.. Nu geef jij die inspiratie weer door aan ons.
  Je bent er druk mee geweest maar het eindresultaat is prachtig!
  Nu heerlijk in de relaxstand en nog eens langs al je mooie foto's.
  Ik ben gelijk volger van je blog geworden,dan hoef ik niets meer te missen!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen