maandag 20 juni 2016

Artist Manual


Heerlijk, een super vintage big project.... label album met een ongelooflijk stempelset "In This World". Ik was zo verbaasd toen ik dit set in de SU catalogus zag. 
De stempels afgedrukt op aquarelpapier en ingekleurd met distress inkt.
Scrapbookfiguren Xenos, sleutelgat uit Middelburg, veel kant, journalticket, gesso op scrap en golfkarton. Alle teksten met de typemachine.
Het fotolijstje is een doily van Xenos.
 
Blueprint stempels, super gaaf niet? Huisnummer van TH, hek is een stans van MFT, kale boomtakken van Craft Emotions, achtergrond stencil muur met modelingpaste, zwarte kraai stansje TH en de deurklopper een enorme splitpen van 't Kralenstulpje.
Achtergrond een behang embossfolder met craftcore scrap, kaal geschuurd, besmeerd met koperen acrylverf (met mijn vinger anders werd het veel te dik....). Lijstje stans van Joy, lamp uit de serie "findings" van Prima Marketing en een grote strik van kreukellint.
Het gevoel van een work office.... Een filefolder gevuld met allerlei papieren zoals een rekening, aantekeningen en voorraadlijst. Kartonnen pocketwatch uit eigen voorraad, wijzerplaat uit een scrapvel van Bo Bunny en vastgemaakt met een ketting aan een splitpen van TH.
De tekst "to work you need a plan, to live you need a dream" heb ik zelf bedacht.
Nog een prachtige blueprint nu van een vlinder. Achtergrond rood geïnkt, een stempel van een xxl postcard van Joy, honingraad raster is een stans van TH, label gestanst uit scrap van TH en een journal ticket bestempeld.
Lots of findings aan de boekbindring: bedels van ritssluiting, kroon, sleutel en stoeltje, roosjes band, veiligheidsspeld en bedrukt band met een sier splitpen.
De basis: craft tags van Ranger, voor- en achterkant beplakt met namaak leer (heel soepel, een scrapvel met papier aan de achterkant uit de stapel van de markt). Het keeperband voor de sluiting met D-ringen eerst besmeerd met roze krijtverf en vintage photo distress inkt.
De sluiting blijft heel goed dicht zitten, maar naarmate het boekje gevulder raakt kan het makkelijk meegroeien.
De hoeken voorzien van metalen corners van TH.
 
 
 
 
 
 
De achterkanten zijn voorzien van allerlei schrijf/opberg/to do list mogelijkheden zodat het een heel praktisch te gebruiken artist manual is waarin ideeën, allerlei embellishments e.d. bij elkaar komen en een nieuw project ontstaat.
Even wat foto's van de catalogus gemaakt. Hierboven het stempelset met ook een prachtige tekst die evengoed in gedeeltes als in zijn geheel gebruikt kan worden.
Een foto van de voorbeelden uit de catalogus, echt lekker distressed en heel apart.
Altijd als ik op stempelsets en voorbeelden google komen er stapels afbeeldingen uitrollen....behalve bij dit set. Heel raar, er komen voorbeelden van een ander SU stempelset met ook 'world' in de titel en verder niets.
Pas vandaag vond ik één voorbeeld van iemand die een klein weekje geleden een creatie op haar blog plaatste: Blueprint Butterfly.
Thank you Kim Jolley!

3 opmerkingen:

  1. Wat lief een vermelding van 't Kralenstulpje! Hartelijk bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen komen de splitpen en de deurklopper niet bij ons vandaan, wij verkopen heel veel, meer dan 15.000 artikelen, maar ik weet uit mijn hoofd dat wij geen splitpennen en deurkloppers verkopen, helaas! Maar wellicht een idee voor de toekomst?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook hier blijf je weer kijken en kijken en nog eens kijken... Super!

    BeantwoordenVerwijderen