woensdag 11 mei 2016

New Birds!

Een tijdje zocht ik al naar vogel stempels, maar een beetje apart, waar je mee kunt variëren, niet één enkele stempel. Hero Arts heeft twee super leuke sets: een coloring bird en een layering bird.
Foto boven is de coloring bird: de vogel heeft eerst een omtrek stempel van bijna 9,5 cm breed. Vervolgens zes losse stempels waarmee je alle lege vakjes inkleurd.
Aangevuld met bloemen, blaadjes in verschillende maten, de tak en teksten is het een compleet verhaal.
Eigenlijk valt het onder de kerststempels: het grootste blad kan je "omtoveren" tot een hulstblad, de bloem in laagjes tot een kerstster en er zijn winter wishes teksten.
De kaart is opgebouwd uit verschillende lagen Studio Light papier, stukje muziek papier en de strook is geïnkt met fel roze en lime groen Memento.
Er horen ook snijmallen sets bij, niet alleen erg duur in verhouding tot de stempels maar ook onvolledig. Zelf knippen blijft dan ook nodig, en zo moeilijk zijn de vormen niet.
De vleugel nog twee keer apart gestempeld.
Een heel andere sfeer: eerst de achtergrond gestempeld met Gorgeous Grunge van SU en de bloem/blad/bloemhartje uit het set.
Heel geduldig werkje die stapel blaadjes knippen, maar weer een heel andere vogel door met kleuren te variëren.
De tekst Hello is een snijmal van SU en oh wat las ik een handige plaktip op pinternet: als gluedots te groot zijn en lijm er vaak onderuit komt neem dan een strook niet te smal dubbelzijdig plakband.
Plak het op je snijmat, haal het beschermstrookje eraf er rol er een 'worstje' van. Nu kan je er stukje afscheuren en makkelijk in de vorm van de letters buigen.
Leuk extraatje: het is gelijk een beetje verhoogd opgeplakt.
De layering bird: nu heb je drie stempels die je over elkaar heen stempelt en dan ontstaat er dit watercolor effect.
Nog een los stempeltje voor snavel met oog (bruin) en de pootjes.
De leuke tekst zit erbij in.
De twee maten bloemen en blaadjes zijn twee stempels over elkaar heen, alhoewel ik dat nu niet gedaan heb.
Een kado tasje met een vintage look uitvoering. Opvallend hoeveel diepte de bloemen stempels hebben. Handgeknipt en veel verhoogd opgeplakt.
Weer een heel andere tak en nu de blaadjes wel over elkaar gestempeld.
Het uitknippen heb ik gedaan volgens een foto van de snijmallen, ook dan zitten de pootjes bijv. aan elkaar vast evenals de grote bladeren links boven.
Tekst uit het set, ovaal pons van SU.
Het tasje is gevouwen uit een compleet A4, er hoeft niets vanaf, de bodem is dan 4 cm en je hebt een flinke brede plakrand:
Ril lange kant op 10-12-14-24-26 en 28 cm.
De korte kant op 4 cm = de bodem.
De zijkanten hebben een extra vouw naar binnen toe.
Oh wat ben ik blij met deze sets! (Artikelnrs. CL866 en CL906).

2 opmerkingen:

  1. je hebt je nieuwe setjes al mooi uitgeprobeerd! Leuke effecten!
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen