zaterdag 23 april 2016

Very Old Window

Love love love the old vintage sfeer!!!! Het gevoel van een oud en verlaten huis met gebroken en gedeeltelijk verdwenen ramen waar de takken van een dichtbij staande boom al doorheen gegroeid zijn, te vol modder om nog naar binnen te kunnen kijken....
Alles begon met veel crackle paint van Ranger, best duur maar de enige die bij mij echte crackles geeft.
Nu ook de raamstans van SU, maar op zijn kant, vervolgens links/rechts een strookje eraf gesneden (precies op de eerste emboss lijn) en dan past een geveltje van TH er exact op.
De steentjes zijn gestencild met normale modeling paste.
De 'ramen' gemaakt van een stukje gekreukeld en geïnkt vellum, hoekje eraf gescheurd voor de boomtakken (stansjes van Craft Emotions). De takken eerst geïnkt en daarna gedeeltelijk geëmbosst met vintage photo poeder.
De kleine vogelkooi met vogel (stans setje TH) ook geëmbosst.
Achter het raam een uitgescheurd deel van de TH bingo emboss folder.
Als finishing touch twee grote skeletbladeren wat ingescheurd en drie kleine beige roosjes.
Een project waar een tijdje overheen gaat, omdat ik de in dit geval dikke laag crackle paint toch aan de lucht laat drogen en niet met een heattool. Daarmee droogt het wellicht sneller, maar worden de crackles veel kleiner en de pasta kan ook inzakken.
De vogelkooi heeft geen oogje, dat er zelf ingemaakt met een gaatjes tang van 1 mm en met een touw aan een tak vastgeknoopt.
Don't forget to look out the window:
you will see lots of inspiration!

2 opmerkingen:

 1. Heee je blog veranderd? Gave achtergrond! Deze kaart is super opgebouwd. Gaaf hoe je met kleine aanpassingen weer zo'n ander effect krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig zo leuk het idee van een vervallen huis!
  Vellum gekreukeld als kapotte ramen kom maar op dat idee!
  Een erg mooie vintage creatie!
  Fijn weekend!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen