donderdag 31 december 2015

Kalender 2016

 
Op de valreep van 2015 een nieuwe kalender waar ik heel 2016 van kan genieten. Het basis idee komt uit de nieuwste Cards & Scrap en heb ik een beetje aangepast.
Sorry voor de wat wazige foto, heerlijk het zonnetje in huis vanmiddag, maar gelijk wat over belicht...
De achterplaat is plaatkarton van 30 cm vierkant, beplakt met een waterverf scrapvel. De kalender van de eigen achterplaat afgehaald, vastgelijmd en voorzien van een vrolijke bladwijzer.
Knijpers voorzien van bontgekleurd cardstock (Action) en stempels. Heel handig om losse papiertjes, afsprakenkaartjes e.d. mee vast te zetten.
Deze knijper rechts heeft de vrije ruimte om grotere items vast te zetten zoals foto's en kaarten.
Het was even peuteren om van een dun gestempeld strookje een strikje te maken, maar toch schattig geworden.
Een roze papierclip (Pipoos) houdt een klein schriftje vast voorzien van een nieuwe kaft, gestempeld met de kleine bookcover stamp van TH die bijna als twee druppels water lijkt op de Ex Libris background stamp van SU. Een heel ander gezicht als je deze met een felle kleur gebruikt.
Het handige van clearstempels is, dat je ze gebogen op je acrylblok kunt zetten, zo heb ik de vlaggetjes lijn gemaakt.
Touw, vlinderponsen en de tassels van MD. Het uiteinde bij de laatste pagina vastgeknoopt aan de spiraal.
Als finishing touch nog wat vlinders en lovertjes.
Eyelets erin en keeperband erdoor. Aan de achterkant heb ik daar zo dusdanig veel knopen ingelegd, dat het bord wat van de muur blijft, zodat de knijpers er makkelijker af te halen zijn.
De nieuwe watercolor hobby kan natuurlijk niet ontbreken. De cijfers zijn grijs karton, nagetrokken op wit papier, vlinders gestempeld en ingekleurd.
De collage die alles te maken heeft met kalender en tijd is allemaal gestempeld en uitgeknipt. Een lang stuk lovertjesband onder de grote vlinder.
Het zo toepasselijke stempelset van Kaiser Craft. Met name de tekst "it's all in the details" vind ik erg mooi.

Er is ook een maar!
Direct bij het zien van de kalender in C&S wist ik dat deze nooit in balans kan hangen, maar daar wordt verder niet over gesproken.... Nogal logisch als je de kalender uit het midden opplakt. Het schriftje op zich was niet genoeg om de kalender waterpas te krijgen, de knijper is er bewust daarom bijgedaan.
Niemand die dat weet natuurlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen