dinsdag 27 oktober 2015

Tiny Thoughts Mini Album

Het is met recht een MINI album geworden: de cover is 8x8 cm en de pagina's zijn 7,6.....
Ik ben altijd al gek geweest op al die kleine boekjes met spreuken en mooie teksten, vaak begeleid door illustraties en foto's. Intussen heb ik veel... tekststempels die niet alleen inspirerend zijn, maar ook iets meegeven om over na te denken. Zo ontstond het idee voor dit album met kleine gedachtes. De tiny collages zijn gebaseerd op de teksten.
 
Kraft-tex Fabric
Afgelopen vrijdag samen met mijn vriendin Rina naar de Hobbybeurs in Gorinchem geweest. Reuze gezellig, veel te zien en vooral veel gratis tips, adviezen, ideeën door de vele voorbeelden die overal lagen en de leukste spullen natuurlijk.
Beurzen is vooral leuk als je onbekende items tegenkomt, in dit geval kraft-tex fabric waarmee ik de cover gemaakt heb.
Het kan alles wat cardstock ook kan en meer: het scheurt niet en je kunt het moeiteloos onder de naaimachine leggen. Er worden tassen, etuis etc. van gemaakt. Stempelen, inkt-technieken en heel opvallend is hoe makkelijk het rilt. Hoe vaak je de vouw ook glad strijkt, deze blijft er strak in zitten.
Het kan in de wasmachine en je kunt het strijken.
Gekocht bij Scrap a Moment, leverbaar in wit, zwart, grijs en kraft bruin voor een lief prijsje: 3,50 voor 47,5x30 cm.
Het voelt ook heerlijk aaibaar..... :-) 
De stempel geeft een mooi effect als je deze op een fel gekleurde ondergrond afdrukt. Een veer, wat bloemen en de leuke stansjes van MFT.
Een super geweldige nieuwe stempel: het penseel, de tekst 'create magic' staat er boven, nu afgeplakt (Finna Bear). Het stempelset Work of Art van SU erbij in combinatie met de petite flowers.
Inbindmethode:
één strook papier is twee pagina's, in het midden een rugje gerild van in dit geval 3 mm. De rug met glossy accents tegen de cover gelijmd. De rug in het papier is direct een mogelijkheid om de hoogte te bepalen, afhankelijk van hoeveel embellishments je kwijt wilt.
De leuke bloemenvaas uit het Pictogrammen stampset van SU. De pagina's zijn gemaakt van shabby chic papier uit de Studio Light series.
Tekststempel van TH, gecombineerd met een nachtelijk tafereeltje. De maan komt ook uit het zo veelzijdige Pictogrammen stampset, de 'birds on a whire' zijn van MD.
Echte vrijheid voel je als je jezelf vrijlaat, durf te laten zien wie je bent, zet je kroon op en je bent een zon in ieders leven.
De zon stempel is groter dan op de foto, wat een blijheid.
Een tekst die ik zelf bedacht heb en laten maken op basis van eigen ontwerp. In eerste instantie passend bij de Layered Wings stans van TH.
Verschillende lineaal/centimeter stempels, koffer stans Joy! en stempels van Kars. Een stukje papier met oude tekst uit een papierblokje van de Action.

Veel losse woorden, zoals destination, zijn gemaakt met een nieuw speeltje: de rotary stamp van SU. Super als je van teksten houdt en de sfeer van de oude typemachine.

 Je hebt 13 karakters, alle cijfers en een aantal pictogrammen.
 
Het is zeker de moeite waard om leuke, grappige en onvergetelijke gebeurtenissen te documenteren en daar is journaling uitermate geschikt voor (of een dagboek natuurlijk).
Met een open hart ontdek en creëer je meer. De stansset is van Joy! (twee sleutels en een slot).
Treasures are people, zeker, maar ook katten, cavia's, hondjes..... Een vensterbank gemaakt door een strook van een labelstans af te snijden.
Terwijl ik dit schrijf zit Lynley op mijn schoot en dit kattenbeestje heeft de knipperende cursor uitgeroepen tot nu aan te vallen vijand....
De al oude fotonegatief stans blijft leuk, rechts een aantal oude "schatten" en foto's.
De rotary stamp laat je gewoon je eigen verhaal vertellen!
Echt, probeer het 'make a wish' advies uit want het werkt.
De herfst met alle vallende bladeren, wind, regen en vroeg donker heeft zeker ook prachtige momenten. De bladeren zijn een stempelset vol blad van Bo Bunny, het rozenblad komt uit het stampset Kinda Eclectic van SU (waar ook de zon in zit).
and the world smiles with you!
Zo lief....
Kraft-tex Fabric is ook vergevingsgezind: er zat een grote vlek vintage distress inkt achterop, maar met een babywipe zo weg.
 
Eén kant heeft wat structuur, de andere kant is glad. In mijn beleving noem ik dit materiaal stofkarton....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen