donderdag 20 augustus 2015

DOLL op Kerst

Zij is er helemaal klaar voor, gekleed in een glimmende feestrok treft ze voorbereidingen voor het kerstfeest. In een icy winter wonderland sfeer doet ze inkopen met een boom onder haar arm. De eerste sneeuw kleeft op haar kleding, maar haar hakken tikken gezellig door de rijk versierde stad......
Ze is niet de enige die zo doll is op kerst!
Zij heeft haar kapsel opgesierd met een kerstkrans vol fleurige bloemen ingekleurd met potlood evenals het haar.
Jullie Nutting, dankjewel voor deze geniale stempels, want hoe heerlijk is het om de poppen via creativiteit en wisseling van thema steeds een andere uitstraling en karakter mee te geven.
Hoewel ik nu een groot meisje ben, poppen aankleden is zo leuk.
De basis is een label van 21x9,5 cm. De stempel zelf is al 19,5 cm hoog. Beplakt met winterblauw papier uit een paperblock van MD. Daarop een kleine kant stempel meerdere malen langs de zijkant afgedrukt.
De kerstballen/-ornamentjes zijn gemaakt m.b.v. mijn geweldige nieuwe stempelsel "mosaïk madness" en bijpassende pons van stampin' up.
Dankjewel Maartje!
Het vellum met een polkadot embossfolder bewerkt, gescheurd en over de doily geplakt.
De kerstboom is een stempel van Eline's Huis, kerstballen uit de perforator en het mooie SU diamond cardstock. Wat stipjes met een zilveren gelpen.
Het uithangbord is een stans van MD, stempel van Eline vastgemaakt met blauwwit twine.
Het feest begint pas echt als de pop aangekleed kan worden. De rok bestaat uit drie lagen: zwarte tule, ijsblauw/witte stof van Blokker en een soort van gaasstof die glimt van Action.
Alles met naald en draad bij elkaar gerimpeld en omdat de bovenkant onverwacht mooi werd, er geen band opgezet maar zo gelaten.
Het is natuurlijk niet netjes om bij een dame onder haar rok te kijken, maar de onderjurk en panty mogen gezien worden. Ik heb haar eerst bestempeld met een andere kant stempel en daarna de rok vastgelijmd.
Haar armen bestempeld als een soort van lange kanten handschoenen en ze draagt een topje van zilverkarton.
Kleine witte mini pompoenetjes vormen de sneeuwvlokken.

Hoe blij ben ik wel niet om te kunnen aankondigen....dat de familie wordt uitgebreid: ik heb nu vier grote poppen en daar komen er twee bij binnenkort en een superleuk winterwishes set bestaande uit een kleinere pop van 10,5 cm die op een standaard kaart past, een ijsster en twee grote tekst stempels.
Waar zijn de kerstzegels?

2 opmerkingen:

  1. Ik vind haar zooooooooooooooooooooooooooooooooooooo leuk! Echt fantastisch hoe je ze aangekleed hebt, en je label hebt vormgegeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, wat is dit weer leuk gemaakt!
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen