zondag 2 augustus 2015

Cat - Art

Het begon allemaal met het idee om een album te maken met een gat in de cover en het gebruik van zwartwit papier waar ik eigenlijk nooit mee werk. Al gauw kreeg ik de smaak te pakken na het creëren van de kaft en begonnen aan de inhoud, helemaal gebaseerd op een geweldig tekst-stempelsetje van Kaiserkraft.
De kaft bestaat uit lagen papier en geen hard karton, zodat deze makkelijk dicht blijft zitten, soepel is en toch stevig.
De opening is afgemeten op de leuke polaroidstans van Marianne Design en verder versierd met SU flower patch stempels waarmee ook alle tabjes gemaakt zijn.
Nadat alle tabbladen en pagina's erin zaten was de vraag: wat doe ik in dit album? Vervolgens las ik over de super challenge van Cards & Scrap en was de keuze snel gemaakt en heb ik ruim 50 foto's van mijn huiskamer panter af laten drukken. Een leuke selectie in het album geplakt.
Prachtige toepasselijke teksten in dit leuke stempelsetje.
Een zwarte kat fotograferen is niet altijd even makkelijk, maar zijn grote sprekende ogen vertellen het verhaal.
Nu de flower patch bloemen gecombineerd met daisy ponsen.
De foto's afgestemd op de namen van de tabbladen, voor zover mogelijk, want meestal valt dit poezenbeest onder alle categorieën tegelijk....
Het is een combinatie geworden van foto-album en bewaar-album: tussen alle leuke plaatjes in kan ik eigen notities, bonnetjes en allerlei andere dingen bewaren.De bloemen die aan de binnenkant over het kader vallen storen niet want ook zonder stempelen zijn de snijmallen prima te gebruiken.
Het leuke papier met de cirkel en vlinder laat een rond gesneden foto mooi uitkomen. Niet meer voor te stellen hoe klein mijn kat is geweest.
De bladen tussen de tabbladen zijn voorzien van vele labels en insteekvakjes, ruimte genoeg voor journaling en eigen items.
Een foto met een onverwacht leuke verrassing: je ziet het kleine staartje letterlijk bewegen terwijl de rest van de foto scherp is.
Een rare gewoonte: als mijn kater slaapt hangt altijd zijn toch eruit, hoe verder hoe dieper hij in slaap is.....
Het vellum rechts is een envelop die aan de bovenkant opengaat.
De siamees van de buren moet natuurlijk flink tegen geblazen worden.......
Hoe spannend de eerste sneeuw, achter het raam nog stoer maar buiten was een heel ander verhaal.
De kat is verwend en van alle gemakken voorzien: krabpalen, kattengras, veel speelgoed, slaapkussen......
Een leuk effect om ook van het zelfde achtergrond papier bloemen te ponsen.
Het is een onmisbare stans geworden, de mooie kanten rand rechts. Veel randen hebben een strook en moeten ergens onder geplakt worden maar op deze manier kan je er veel meer mee.
Een sfeer impressie: even alle pagina's bijelkaar, dan zie je hoe leuk alles bij elkaar past en hoe mooi zwartwit kan zijn.
Het is echt dezelfde kat, in bepaald licht is deze kat niet echt zwart maar bruin. Zijn kittenvacht was ook bruin en is later donkerder geworden.
Prachtig embellishment van Stampin' Up die ik bewaard heb voor een speciale gelegenheid.
Twee pagina's zijn voorzien van mini elastomapjes, zelf gerild en bieden veel ruimte voor nog meer persoonlijke bewaaritems.

Cat Canvas

Het canvas is 24x30 cm (Action) en geverfd met roze krijtverf en een echte aanvulling op het album met net weer andere foto's.
De extra aanvulling zijn de geweldige kattenpootjes van Marianne Design. Een snijmal die prachtig embosst en onderdeel uitmaakt van een setje met de liggende kat.
Een canvas moet ook herkenbaar blijven van een afstand, daarom bewust het woord 'treasures' uitgelicht door het op roze te stempelen.

Alle teksten komen uit hetzelfde leuke stempelstet, soms afgeplakt om woorden apart te kunnen stempelen.
Grote bloemen met tekst naast de foto's voor de duidelijkheid.
Het label kan uit de pocket gehaald worden en op de achterkant ruimte om op te schrijven, kattenherinneringen genoeg!
Het is een heel leuk set geworden en het canvas hangt prachtig boven de bank.
Een kater met een eigen 'wall of fame'....

Het Cat-Art set doet mee met de superchallenge bij Cards & Scrap:
Cards & Scrap Superchallenge blog

1 opmerking:

  1. Geweldig gedaan!! Mooie manier om je huisdier zo vast te leggen!

    BeantwoordenVerwijderen