woensdag 3 juni 2015

Tim Holtz Mixed Media Dies

Na mijn eerste kennismaking met vormen in het papier snijden smaakt dat naar (veel...) meer! Deze super gave mixed media dies van Tim Holtz zijn vrij nieuw (januari 2015) en hebben het zo herkenbare distressed uiterlijk wat zichtbaar is in de "versleten" buitenranden.
Het is drie in één: snijden, embossen en stencils maken, dat is mixed media.
Het is een set van vier voor nog geen 17 euro, onverwacht voordelig met prachtige resultaten.
Het embossen was een tijdje uitpuzzelen, want dat gaat toch een beetje anders dan je gewend bent met bijv. een embossingfolder. Dan is de sandwich veel te dik en gaat de mal snijden.
Het lukte mij uiteindelijk met de bigshot: tussen twee snijplaten de mal met snijrand omhoog, papier erop en een siliconenmatje. Eén tab van het platvorm open. Je ziet aan de bobbels dat de mallen flink embossen, waardoor het bekende distress uiterlijk ontstaat. Meer of minder is een beetje uitproberen met bijv. een extra shim.
Een honigraad hoek en nee er zijn geen stukjes in de mal blijven zitten, maar dat hoort zo. Als stencil gebruikt kan je inkten, structuurpasta of verf gebruiken. Het papier van mijn stencil was veel te dun, vandaar dat er bij de structuurpasta geen lege tussenruimtes zijn.
Geweldig toch? De combinatie van hetzelfde patroon in emboss, stencil en snijmal op een project geeft afwisseling en maakt het toepassen van mixed media technieken snel en eenvoudig.
De grote hoek met de mooie heel dunne lijnen geeft natuurlijk een pracht kaart. De 'afgescheurde' rand is heel realistisch. Wanneer je de tegenover liggende hoek embosst (of stencilt) geeft dat extra diepte.
Hier ben ik ontzettend blij mee, want niet alleen de mogelijkheden zijn mega, maar ook de snelheid/het gemak waarmee je binnen geen tijd toch een vintage project creëert.
Super aanrader nr. 2!

1 opmerking:

  1. Wow dat is een gave aankoop. Daar kun je weer superleuke dingen mee maken.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen