zondag 3 mei 2015

Ster Album Shabby

Het kan niet uitblijven: natuurlijk wil ik zelf ook een album met de mooie herinneringen van de familie Pasen, geheel op mijn eigen manier....
De basis van het album blijft hetzelfde, alleen de invulling is "iets" anders.
Zo vrolijk en blij word ik van lintjes, kantjes en pastel tinten, het is met recht een bruisende en spetterende ster geworden.
Het album gaat bij mij waarschijnlijk niet meer dicht, ook al zit er een knooplint aan, want zo op tafel laten staan is natuurlijk veel feestelijker.
De shabby sfeer daar passen voor mijn gevoel sepia foto's het mooiste bij. De tekst in dit geval geprint op roze lint, een grote stanslijst, sierhoekje en natuurlijk een vogelnestje met eieren.
Je maakt het door eerst een cirkel met lijm te maken, jute rafels klein te knippen en deze op de lijm te drukken en te kneden totdat het mooi rond is. De eieren zijn gemaakt van heel grote plakparels.
Het album kan dicht, hetzij iets minder plat dan de vorige ;-)
De achterkant voorzien van stanslijst, genoeg bloemen/lint/rozenblaadjes, de leuke embossfolder met bijpassende stans van MD en een ticket.
Extra stijfsel in sommige linten zodat ze overeind blijven staan. Daar word je toch blij van?
Van bovenaf gezien zijn de drie papierkleuren ook een mooi combinatie. Niet te vergeten het geweldige linnenparelmoer papier van Action.
Het leuke van foto's moeten verkleinen is wel, dat er opeens naast de papertrimmer stroken en stukjes blijven liggen die plots op zichzelf prachtige foto's blijken te zijn. Er vallen je opeens heel andere dingen op dan wanneer de foto's nog compleet zijn.
Het is een linker stuk van een foto die eigenlijk ging om de mensen in het midden, maar wat een rustgevend kiekje van het Veerse Meer.
De bloemen zijn allemaal gekocht bij de hobbykraam op de markt.
Het album was al in wording.....kom ik bij Pipoos een doosje tegen vol met houten ornamenten: ramen, deuren, nameplates, uithangbordjes en luiken, hoe shabby.
Nu lijkt het net alsof een deel van een kerkraam is uitgelicht. In de bloemcollage zie je, dat je meeldraden ook op andere manieren kunt toepassen.
Het kleine kerk stansje lijkt wat diepte te brengen op de pagina.
De stans van het openslaande raam, natuurlijk vlindertakken en een vogelnestje uit een knipvel van Studio Light.
Nog een leuk voorbeeld van een fotostrook die bijna richting vuilnisbak ging: een stukje muur, tuinpad, tuin en setje bloempotten. De raamstans er een stukje opgelegd/uitgesneden zodat de foto strak om het raam past.
Uiteindelijk worden er drie papier stroken op elkaar geplakt op de ster te krijgen. Ik heb tussen de achterste en de middelste eerst kant geplakt en daarna de foto pagina's erop.
Het fotoprogramma Picasa gebruik ik eigenlijk voor alles, ook het bewerken van foto's. Hierin zitten veel standaard effecten die je aan foto's kunt meegeven zoals de combinatie 'zwartwit met kleurfocus'. In het midden is de foto kleur die vervaagd bijna onopvallend naar zwartwit. Het geeft vaak een heel bijzondere weergave zoals bij deze narcis.
Het prachtige rozenglitterpapier gekregen van Maartje en is tot de laatse kruimel opgebruikt.
Je komt hier en daar ook chipboard stickers tegen van Action.
Een teveel aan bloemen, kant, parels en bling ken ik niet.... Pasen was een feest en dat gevoel wilde ik meegeven aan het album.
Etenstijd! Benadrukt door deze prachtige klok van Melissa Frencis. In dit album ruimte gecreëerd voor meer foto's o.a. door het stansen van tabbladen en het invoegen van fotomatjes.
Hier een houten raam (alle houten items geverfd met krijtverf van Action). Shabby of niet?
De hoeveelheid lint die overeind blijft staan aan kleine roze papierclipjes bevestigd. Het mooie Eline lijstje blijft een eyecatcher.
Hier ook een overgebleven fotostrook voorzien van uithangbordje, strookje papier met uit het papier geknipte blaadjes en een camée.
Pockets met labels en de super tagtopperpunch van Stampin Up bieden ook meer foto ruimtes. Houten vogelkooi Action en uit het doosje dit leuke uithangbordje.
Hier zie je de houten raamluikjes naast een echt raam op de foto. Een mandje voor de eieren kan niet ontbreken.
Er zijn ook altijd een aantal foto's die je wellicht niet zo snel op display zal zetten omdat het te privé is of ze zijn onscherp, maar wel het bewaren waard.
Hiervoor heb ik een zigzag gevouwen cardstock strook gemaakt waarop nog eens zeven kleine foto's passen. De voorkant is gestanst met de rand van Marianne Design die in het papier blijft zitten.
Erop een klein houten nameplate.
 
Het album strik ik niet vast als het open staat, dan blijven de voor- en achterkant ook zichtbaar.
Wat een happy twinkeling bubbling star op mijn tafel vol dierbare herinneringen.

3 opmerkingen:

  1. Heeeeeelemaal te gek!!
    Zo ken ik je weer :-p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, wat een schitterend geheel! Een plaatje.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen