woensdag 13 mei 2015

Pocket Letter

I love to google en dan kom je heel vaak de leukste dingen tegen waar ik eigenlijk helemaal niet naar op zoek was of niet eens weet dat het bestaat.
Zoals het vrij nieuwe fenomeen in de scrapwereld: pocket letters. In januari van dit jaar bedacht door Janette Lane uit Californië. De insteekhoezen worden origineel gebruikt voor bijv. baseball kaartjes, voeg daar het idee van penvriendinnen bij en je hebt een kunstwerkje begeleid door een leuke, handgeschreven brief.
Ik heb een profiel aangemaakt op de Pocketletter Pals site en zo kom je in contact met mensen over de hele wereld. Het kan dus een ware creatieve wereldreis worden.
De eerste foto is mijn allereerste pocket letter voor mijn beste vriendin, vergezeld van een super combi stempels en snijmallen (label en schudkaartje o.a.) van Stampin' Up.

De eerste echte officiële pocket letter in Nederland voor Carin via de website. Er schoot mij opeens een mooie zin in gedachten: you find happiness in the little corners of life.
Elk vakje een woord en verder maak je eigenlijk negen atc kaartjes.
Het is ook de bedoeling dat je kleine, in de pocket passende, goodies meestuurt.
Het handigst om deze aan de achterkanten van de kaartjes te stoppen. Vervolgens schrijf je met de hand een leuke brief aan de ontvangster, neemt een stevige envelop en rent naar de brievenbus.
Een pocket letter naar Schotland. Je kunt vooraf een thema afspreken, in dit geval Tim Holtz birthday letter. Een verrassing is een buitengewoon leuk thema.
Gebruik gemaakt van een geweldige nieuwe stansset van Xcut: twee koffer labels met riem, gesp etc.
Het tweede vakje boven met haar naam erop is een matchbook, waarin een leuke vintage foto met de tekst birthday girl en meer vrolijks.
Zo mooi om te doen: je maakt iemand blij met eigenlijk relatief weinig materialen en zelf een pocket letter in je brievenbus vinden is natuurlijk een feestje.
Er staat ook al een afspraak met iemand in Denemarken....
Heel veel tijd kost het niet, daarom erg leuk om tussen de andere creatieve projecten door te doen.
Kijk maar eens op de volgende sites:
Janette Lane
De pocket letter pals website

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen