woensdag 1 april 2015

Paperbags on the wall

Weer eens heel wat anders aan de muur!
Alles begon met het blog van Tim Holtz waar hij allerlei leuke technieken en voorbeelden heeft geplaatst met zijn framework dies.
Op dat moment had ik die nog niet in mijn bezit, dus ik heb als alternatief de snijmallen gebruikt van Marianne Design meegeleverd bij de Design embossfolders.
Na het maken van de tags wilde ik een originele manier om deze ergens in/op te verwerken: lange paperbags!
De frames gesneden uit dubbeldik stevig karton en op elkaar gelijmd. Daarna gaat de snijmal tientallen keren door Biggie heen om alle 'inner pieces' te snijden.
Eerst het label inkten, een stempel, stencil met rozen, kroon met moddeling paste en later gekleurd met Brilliance gold.
Alle embossfolders van Boekenvoordeel werken bij mij niet: ze embossen niet alleen, maar snijden het papier op veel plaatsen ook door.....het scheurt soms onder mijn handen weg ongeacht welke papiersoort.
Ik heb van de nood een deugd gemaakt: embossen en alles in stukjes scheuren, op het label geplakt, geïnkt en met moddeling paste de hoeken gemaakt (later ingekleurd met Brilliance rust).
De gears zijn gemaakt met een setje tandwielen stansen van Joy! Gesneden uit mat zilver karton, schuren en inkten.
De labels zijn groot: 20x10 cm. Nu eerst inkten met die heerlijke mini distress inkten in felle kleuren, een stencil met honingraten en alweer zo'n super stempelset van Stampin' Up: painted petals. Stempels met een zodanige oppervlakte, dat het lijkt alsof deze van canvas gemaakt zijn.
De vleugels met moddeling paste, roosjes van een oud woordenboek evenals de etiketten. Dankjewel Maartje voor de woordenboeken.
 
 
Het opvullen van de frames heb ik gedaan met veel Tim Holtz papier, oude foto's en andere bijpassende papiertjes. Leuk om je restjes mee op te maken.
Ik heb zijn mirrored paper niet, maar wel zelfklevend aluminium tape van de Action.
Alle papieren zakken aan de bovenkant opgerold en beïnkt met vintage photo distress inkt.
De grote rozenstans van Stampin' Up redelijk wat gestanst uit Tim Holtz papier. Rozen gemaakt, in totaal twaalf, geïnkt en op lang ijzerdraad gezet.
De bovenkant van de draad eerst enkele keren om mijn prikpen gedraaid om zo het hart van de bloem te maken. Een kraal om de draad en tegen de onderkant van de bloem vast gelijmd. Een vrolijke bos bloemen aan de muur.
De zakken aan weerskanten: twee kleinere conservenblikken op elkaar gelijmd met oplaadbare waxinelichtjes erop (Action). De zakken hangen zodanig hoog aan de muur dat je er niet in kunt kijken, maar je ziet het lichtje door het papier heen en tegen de onderkant van de bloemen.
De zakken voorzien van een eyelet waarmee ze aan een spijkertje hangen.
Light a flower! ;-)

PS:
Intussen mijn allereerste echte Tim Holtz dies gekocht, vier framework dies! Die hebben gelukkig wat minder en grotere inner pieces.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen