zondag 22 maart 2015

Mixed Media JOY!

Het is zover! Mijn eerste echte mixed media project. Klein beginnen met de mini canvasjes op ezels van Xenos. De boodschappen zijn gedaan: gesso, moddeling paste, nog wat stencils en een geweldig setje van vier mini distress inks in felle blije kleuren. Het stencil lijkt veel op kant en als de inkt met elkaar mengt krijg je nog meer vrolijkheid. Lente joy!
Een houten vogelkooitje geverfd en bestempeld, kleine hartjes met moddeling paste, alle bloemen zelfgemaakt van wit parelmoer linnenstructuur papier en beïnkt. Vogelstans van MD, letters m.b.v. een stencil en natuurlijk veel vlindertjes.
Het canvasje nu eerst beplakt met stroken woordenboek papier, gesso er over, grote harten met moddeling paste, bijpassend vleugelhart en touw met een vogelnestje.
Tim Holtz heeft zijn mooie stans lijn 'Frameworks' waarmee hij gave dingen maakt zoals het opvullen van de rasters met leuke afbeeldingen. Ik heb dit nagemaakt m.b.v. de honingraad stans van MD die hoort bij een embossfolder.
So cute! Wel is het zo, dat de moddeling paste zich enigszins mengt met de distress inkt, het blijft niet wit, maar in dit geval eigenlijk juist wel een leuk effect.
De ezeltjes zijn van blank onbewerkt hout en heb ik geverfd met zacht roze krijtverf. De middelste ook bestempeld met tekst.
Vooraf een stukje papier beïnkt en daarna de vlindertjes eruit gestanst.
Er is veel meer mogelijk met de meegeleverde snijmallen bij de embossfolders en dat is een prettige bijkomstigheid. Het kader moet je wel zelf uit het papier knippen, maar dat is een kleine moeite en een goedkoop alternatief.
Bovenop lint eerst bestreken met gesso en daarna distress inkt erover.
De stempel (achtergronden van Viva Decor) blijft goed scherp.
En zo mag de achterkant ook gezien worden.
Het was een feest om te maken, daar word ik zo blij van!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen