zondag 1 maart 2015

DVD-box Album

Het leuke is, dat de stempels van Stampin' Up altijd geleverd worden in een DVD of video box waar je vervolgens leuke dingen mee kunt doen. Na wat puzzelen het zigzag album in elkaar gezet op zo'n manier dat er ook ruimte is voor journaling/labels.
De foto lijkt wat wazig, maar de collage is in de plastic hoes geschoven. Groot voordeel: dit album kan je probleemloos in je handtas stoppen zonder dat de voorkant of de inhoud beschadigd raakt.
De leuke movieboard stans van Joy! maakt het wel af. Op internet vond ik wat afbeeldingen van een storyboard en dan blijkt dat de vorm van een polaroid kader hetzelfde is. De teksten over getypt met de oude machine.
De zijkant voorzien van filmstrip tissuetape.
Natuurlijk moest ik mijn album inkorten, want na het opvullen van alle pagina's bleek het veel te dik......
De collages van de pagina's zijn afgestemd op een nieuw stempelset van SU met alweer de meest prachtige en toepasselijke teksten.
Een evenzo geweldig nieuw flesje van SU is lijm die je op twee manieren kunt gebruiken: het lijmt direct iets goed vast, maar als je een streep aan de lucht laat drogen reageert het als post-it memo lijm. Je kunt er items op vastplakken en weer loshalen zonder beschadigingen of lijmrestjes.
Stempelen in wit lukte mij niet goed, dus dan maar archival zwart. Jammer, dacht ik, probeer er gewoon wit overheen te zetten. Het effect was verrassend goed, het krijgt zo'n dimensie dat het geëmbosst lijkt.
Gelukkig zijn de stempels doorschijnend, maar nu zie je hoe hoog de inkt komt te liggen (Brilliance moonlight white).
Een oude doch onmisbare filmstrippons, foto's van Tim Holtz en ticket stempels van MD zetten gelijk de juiste toon voor deze film.
Labels, tabjes uit de pons en scrabble letter stempels van Joy! uitgestanst met de vierkantjes die bij de monogram stempeltjes van MD zitten, laat dat nu precies passen.
De film gaat over reizen en onbekende plaatsen bezoeken, in die tijd natuurlijk vaak per boot. Feel the wind! Kompas stempel van TH evenals de oude foto's, wat bedels, craft tissue tape van Hema en stukjes zeekaart van Eline.
De stempels zijn rijkelijk aan de maat, dit is de grootste met een doorsnede van 8 cm. Het wit op zwart effect blijft verrassend, wel moet er heel precies over elkaar heen gestempeld worden.
De craft fotohoekjes zijn van Hema, erin losse items die vervangen kunnen worden door eigen foto's.
Nu is het erg duidelijk dat ik me door de stempelteksten heb laten leiden want wie is het toppunt van nieuwsgierigheid? Precies, een kat.... Een goede film maakt je steeds nieuwsgieriger. De kat is eens stans van MD, bestempeld met een defenition stamp 'curiosity' van TH, vogelstempel van TH en de wegwijzer met het geïnspireert raken door een droom waardoor het verhaal ontstaat om een film (of dvd-album :-) te maken.
Vogels prikkelen toch in hoofdzaak de nieuwsgierigheid van de kat.....
...en daarom op de rechter pagina aangevuld met een geweldig blackbird stempelset van Joy! met veel losse vogels in allerlei verschillende vormen en de heel grote tak met drie vogels.
Een filmrol kan natuurlijk niet ontbreken. Eerst de grootste cirkelpons, vervolgens de kleinste en het gaatje in het midden met prikpen en balpen....
Filmstrip lint, stempel van TH evenals de rub-ons.
De hoofdrol in jouw film is uiteraard weggelegd voor jezelf. Het woord you komt uit een stansen set van SU, stempel van TH, woordenboek defenitie uit een heel oud scrapvel en de achtergrond is de grootste ticketstans.
Een tweede mogelijkheid tot journaling. Het zigzag album is gemaakt van de onmisbaar geworden craft A4 enveloppen van de Hema, waarop ook alle stempels heel goed worden afgedrukt.
Zelfs de mooiste film eindigt. Het hele script is afgewerkt, alle spullen kunnen opgeruimd worden en dan staat de tijd eventjes net zo stil als een still uit de film. De doos stans van Joy! blijft zo echt 3D. Plak deze met foamtape vast en de inhoud direct op de ondergrond.
Gestanst met de grote alfabet stansen van SU: the end.......

2 opmerkingen: