zondag 1 februari 2015

Vintage Koffer Label

Het begint met een echt vintage lederen en versleten kofferlabel.....
Een onverwachte verrassing, gevonden in een vliegtuig door een vriendin (stewardess). Erin nog een handgeschreven vergeeld adres, nog nauwelijks leesbaar.
Het riempje was los, weer bevestigd met een splitpen, het flapje eraf gescheurd en weer aan elkaar genaaid met kruissteken van touw. Nu blijft het goed open hangen en is de stempel leesbaar.
De collage er omheen maken was zo leuk.
Een stans van een wegwijzerpaal. De teksten zijn onderdelen van stempel die ik afgeplakt heb m.b.v. post-it memo's. Bewerkt met een kartonnen nagelvijl en vintage photo distress inkt.
Om de paal een versleten indruk mee te geven, de tekstbordjes (die er vast en zeker vaak afgevallen zijn) vastgezet met ijzerdraad en spijkers (mini splitpennen TH).
De tekst in het kofferlabel is een stempel van TH. De mooie vintage swirl lijkt ervoor gemaakt te zijn. De roosjes gemaakt van geponste en tot spiralen geknipte cirkels en bruin geïnkt.
Alle bedels zijn van Panduro, heel mooi setje, die op de koffer heb ik uit het metalen lijstje gehaald.
De stans van de wereldbol is mooi, beetje jammer dat de lijnen van de wereldkaart niet geëmbosst worden, maar gedebosst. Blijven vrij zwak en kunnen niet door de stans heen geïnkt worden.
Een stempelstift kan uitkomst bieden.
De afgeplakte stempel in zijn geheel (TH), prachtige hoekstansen van MD, klok erin, 'foto' erin en de mooie vleugels met hart van Joy.
De theedoos eerst met verf: koper en goud. Uit nood getamponneerd met een stukje schuurspons, want ik kan mijn kwasten nergens meer vinden.... Bij nader inzien een heel mooi effect.
Rechts op de hoek van het deksel een filmstrip stans, erachter vellum met stempels en een klein fotootje.
Nog een vintage swirl. Gebruik gemaakt van Hema kraft A4 enveloppen papier, alweer uit nood want bij Pipoos was het craft scrappapier op. Een perfecte vervanging voor heel weinig geld. Embosst uitstekend zo je ziet en lekker stevig. De roosjes zijn er ook van gemaakt.
Een reisdagboekje kan niet ontbreken, gemaakt van stempels en enveloppenpapier als pagina's. De veer geïnkt terwijl deze nog in de snijmal zat en het puntje nogmaals gestanst van zilverkarton.
De binnenkant beplakt en bestempeld. Het gebruikte papier is super en komt uit het papierblock 'Twinset and Pearls' van MD.
Een paar dagen mee zoet geweest, maar ben er heel blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen