donderdag 15 januari 2015

Naaiwerk Canvas

Het begint met een leuk stofje van de Xenos, het idee om m.b.v. de naaimachine een rits in te zetten en daar iets achter vandaan te laten komen.
Zo ontstaat een leuke basis voor een canvas.
De vogel staat op de stof en dat bracht me op het idee van de vogelkooi. Ik heb de stans zelf vooraf goed geïnkt met vintage photo distress inkt, na het snijden zit de inkt gelijk op de juiste plaatsen en krijg je het leuke contrast met de geëmbosste delen.
De kooi "hangt" met een parelketting aan het hangertje van de jurk.
Het maken van tissue paper bloemen blijft heel leuk. Opeens bedacht ik me, dat ik nog meeldraden heb met parelmoer puntjes. Door een stapeltje stansbloemen om een potlood te vouwen, ontstaan er een soort bloemknoppen.
Dankjewel Maartje voor de geweldige tip van de nieuwe basic stans setjes van Joy!Crafts. Het woord "stiksteekjes" gaf de doorslag. In deze collage natuurlijk bijzonder toepasselijk. Voorzien van drukknoopjes, spelden en een schaartje.
Erachter de naaimachine stans van Boekenvoordeel.
Dankzij het meegeleverde ritsvoetje ging het inzetten veel makkelijker dan ik had gedacht.
Het lieve roze gecombineerd met skelet bladeren waar je doorheen kunt kijken geeft een leuk effect. Eronder linnen band met naai attributen en een strook tissue tape.
Het knopen kaartje en stempel van Eline's Huis.
Gütermann garen bestaat 150 jaar. Speciaal daarvoor zijn er nieuwe papieren verpakkingszakjes uitgebracht. Heb er in de stoffenwinkel gelijk een aantal ongebruikte gevraagd. Deze prachtige vintage afbeelding staat op de voorkant.
De kaarsjes van de kroonluchter een laagje glossy accents gegeven en de vlammetjes aangezet met een zilveren glitter gelpen. Het geeft wat extra bling als het licht erop valt.
De achterkant van het zakje heeft twee andere, kleinere afbeeldingen. Heb er eentje uitgesneden m.b.v. een postzegel stans en wat poststempels van Eline erop.
Een stempel van Kaiserkraft met een radeerblad meerdere keren op stukjes parelmoerglans tissue papier afgedrukt en hiermee een hoek bekleed.
Bovenop het canvas een aantal houten garenklosjes met een antieke naald, een opgerolde stempel van een meetlint, kant met pareltjes en helemaal links een flesje vol knoopjes.
De kanten jurk al een tijdje geleden gekocht bij Action inclusief metalen hanger. Dit alles voor 89 cent... Eraan een Eline label stempel met een koperen wolkaartjes hangertje.
De swirls (ook op de vogelkooi) zijn van Marianne Design.
De paspop stans is van Boekenvoordeel. Je ziet achter de rits een geweldige embossfolder van een raderblad getiteld "Hemlines" van het merk Couture Creations. Afmeting is 17,5 x 12 cm. Een kwalitatief goede folder, bij Biggie het beste te gebruiken met twee tabs open. En dat alles voor 3,50 euro (Hobbystunter).
Het canvas hangt in het oog springend aan de muur om er heerlijk van te genieten.

2 opmerkingen:

 1. Het is weer een canvas waar je naar blíjft kijken! Heerlijk, al die details. Embossingfolder levert gaaf resultaat! En ja... de stiksteek stansjes blijven op mijn wensenlijstje staan ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer helemaal jouw ding!!!!!
  Mooi hoor en zoveel te zien.
  En heel leuk zoals je het laat zien en het omschrijft hoe je het gemaakt hebt.
  Hier kun je uren naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen