maandag 22 december 2014

Bibberitus en blokjes haken.....

Het is lang stil gebleven op mijn blog, excusez!
Erg ziek geweest, dat begon op 9 december en ik ben nu zo ongeveer wel beter. Soms nog een slechte dag waarin alles weer lijkt terug te keren, maar als ik het journaal mag geloven heb ik kennis gemaakt met de nieuwe griep variant.
Brrr wat akelig..... Scrappen kwam niets van, maar haken zo tussen de bedrijven door ging wel.
Alles begon met de aanschaf van een kant-en-klaar haakpakket van Boekenvoordeel, waar achteraf gezien en niets van klopte en helemaal niet zo compleet was.
Nadat ik alles gedaan had volgens de beschrijving was mijn voorkant af, het leek echter eerder op een speldenkussen zo klein was het: 26 cm vierkant?!
Besloten om de blokverdeling anders te doen en meer toeren er omheen zodat ik wel aan de 41 cm kwam.
Wat een blijheid op de bank :-)
Een los hartje gehaakt en met grote trots een leuk stof labeltje van de Action ertussen genaaid.
Het meest erge was wel, dat elke kleur draad van de meegeleverde bollen een andere dikte had. Een groen vierkantje met bloem was ruim anderhalve cm kleiner dan bijv. een rood. Het aan elkaar naaien was dan ook een hele toer om steeds netjes bij de hoeken uit te komen.
Dit is de achterkant en nu zie je wat er gebeurd als je verschillende dikten gebruikt: het trekt scheef. In het begin heel jammer van alle tijd en moeite, maar nu vind ik het eigenlijk wel grappig. Wonderlijk hoe het uiteindelijk gewoon een recht vierkant is geworden.
Een kussen met een twist, typisch weer iets voor mij.
Wel eerst van ongebleekt katoen een binnenkussen genaaid omdat je anders tegen de vulling aankijkt.
Lynley mijn lieve kroel, is er natuurlijk in no time bij als er iets bij zijn krabpaal gebeurt.
Wel is het zo, dat het beginnen van de dag met een uurtje haken me zo goed is bevallen, dat ik een nieuw project begonnen ben met hexagon vierkanten: een plaid.......
Heerlijk rustgevende bezigheid! Het heeft mij tijdens mijn ziekte toch af en toe het gevoel gegeven iets leuks te kunnen doen.
Dank aan iedereen die mij geholpen heeft met boodschappen en de vele opbeurende apps, telefoontjes en woorden. Het zorgde ervoor dat ik me minder ziek voelde en zeker ook sneller opknapte!
Bij mij is nu in ieder geval alles weer in de haak ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen