zondag 19 oktober 2014

File Folder Fun

Er was eens een meisje met twee sets file folder edges dies: Stampin' Up combineert deze met de getallen 1 t/m 3 en My Favorite Things geeft er ook de uitsparingen bij die zo karakteristiek zijn voor de voorkanten van folders.
Dit meisje is werkelijk dol op filefolders en al het leuks wat je ermee kunt maken. Special thanks to Biggie! Oh en mijn kater Lynley die niet altijd even blij is dat ik zijn krabpaal gebruik om foto's te maken......
Lekker handig en het beste licht.
Een lief klein kaartje: de stans van SU naar binnen toe, een dubbelgevouwen dik papiertje en een lief stempeltje van Eline. Vervolgens een stukje papier dat even breed is als de uitsparing, zodat het net lijkt alsof het kant echt rondom gewikkeld is. Bloemetjes, strikje en een sierspeld.
Het resultaat is een wol of garen kaartje met voldoende schrijfruimte aan de binnenkant. Papier gekregen van Maartje, dankjewel daarvoor!.
Een grote vierkante kaart voor een ware theeleut, eh liefhebster. Pockets gemaakt, SU stans voor de tabjes, het prachtige botanische papier van Pipoos, super gaaf heel erg breed bijpassend tissue tape, stans van een compleet theeserviesje en wat skeletbladeren.
Een kant stans, de kopjes wat vaker gestanst en opgestapeld en in het zelfde set zat ook het mooie groene tape.
Superblij met iets gratis, en echt uit de oude doos: het tape voor de lettertang, het is super mat zwart en dat wordt al heel lang niet meer gemaakt. Veel meer echt vintage dan het latere glossy zwart. De kantoorhandel hier had een mega magazijn opruiming gehouden en vond een doosje met nog zes rollen erin. Het doosje zelf rook te muf, dus maar even ergens anders in bewaren......
Uiteraard passen in de pockets theezakjes in papieren wikkels.
Een kaart die eruit ziet als het binnenwerk vol filefolders van een hangmap. Alle tekst stempels van Eline, cirkelstansen met en zonder sierrand en de getallen van het SU setje.
De bloem is een stans van een geschulpte spiraalbloem, papier van Melissa Frencis en een paperclip van Euroland.
So cute!
Alle ruimte nog om bijv. een eigen foto toe te voegen. Kleine filmstrip stans van Joy! en bloemen uit een pons.
Het volgende tabje 'Sweet' is voorzien van een geweldige stans set van tickets, een set van 5 (sizzix) en voorzien van Eline's stempels. Links een nog lege pagina die gevuld kan worden met eigen tekst aan de ontvanger, sweet words... De linkerkant bewerkt met de zo super goede notitie spiral punch van SU.
Een leuke mannenkaart kan in de voorraad ook niet ontbreken, met een wel heel toepasselijke foto. Lijstje van Marianne Design en dit keer de getallen zelf uit het papier gestanst. De grote postzegel is nr. 2 uit een set van vier (grootste is A6) van MD, envelop stans en papier van Studio Light.
Het krakelé effect wat je op veel papier voorbij ziet komen is expres gemaakt door de lelijke volgesneden snijplaat van de bigshot bewust op de goede kant van het papier te leggen. Beetje vintage photo inkt en lekker oud....
Gebruikte stempels van Eline's postsetje.
De papier randen gemaakt m.b.v. een grote vierkante stans met "gerafelde" buitenkant, hier en daar op het papier gezet.
Het envelopje van MD komt samen met een mooi passend briefpapiertje (voor de persoonlijke boodschap). Enig nadeeltje: het envelopje moet goed bijgeknipt worden aan de hoeken om het netjes te kunnen vouwen waarbij ook de rilranden (na het embossen) niet helemaal kloppen. Als je dat eenmaal weet heb je er een vaak bruikbare stans bij met geweldig geëmbosst bloemetje wat je nu niet ziet.
Een wat groter karwei maar zo praktisch: de filefolder map. De basis is een zigzag fotoboekje met kraft covers van de Hema. De witte gevouwen binnenkant losgesneden van de kaften en de inhoud tot dubbele folders gesneden (gevouwen zijn ze al).
Hier zie je ook de volledige "oud papieren rand stans". Verder alles wat enigszins met schrijven te maken heeft: typemachine van Eline, label, mini notebook blaadjes van Joy, tabje, alweer die leuke notebook pons en een sluiting m.b.v. een hitchfastener van TH.
Ik vind het soms lastig om te bepalen welk snijmalletje wel of niet geëmbosst moet worden... Het toetsenbord duidelijk niet, nu zie je bij mij de twee gaatjes bedoeld om het stansje uit de mal te halen....... Daarentegen vind ik het gedeeltje daarboven zo prachtig geëmbosst. Om wat meer diepte te krijgen dit deel met foamtape opgeplakt.
In dit geval emboss je alles behalve het toetsenbord........
Het set van MFT ten volle uit. Nu zie je ook de stansjes met de uitsparingen, deze wat smallere en nog een brede A6. Alles beplakt met het prachtige Melissa Frencis papier, in dit blok zitten ook de pagina's met de kleine vintage foto's
De zes folders zijn op kleine afstand van elkaar met de hand ingenaaid op een stevige strook papier (achterkant van het blokje). Nu kunnen de folders heel makkelijk om en open klappen en hebben de ruimte om gevuld te worden.
 
 
 
Een pocket gemaakt met kraftkarton, MF papier, tissuetape en een stans uit het MFT set.
Alle stansen zijn A6 maar snijden geen zijkanten. Groot voordeel: je kunt flinke vellen papier tot filefolder maken door eenvoudig het overige, niet gesneden, strookje papier eraf te knippen/snijden.
Sizzix en nestabilities zijn toch wel heel verleidelijke aanbieders van grote sets, zoals deze grote acculade vorm. Die sets zijn toch wel onmisbaar, helemaal als je ervan houdt om in lagen te werken. Nestabilities kunnen, i.t.t. sizzix, geëmbosst worden en daar ben ik, kennelijk, nogal dol op.
Het aller moeilijkste project waar ik bijna mee wilde stoppen....... Een dertien cm hoog "boek". Covers van plaatkarton en SL papier, dat ging prima, maar dan de rug..... Ik had het gezien op Pinterest maar uitleg stond er niet bij. De rug is gemaakt van een in de lengte gehalveerde lege keukenpapierrol. Hierop stroken touw geplakt en daarna, al knedend, drie lagen decoupage papier erover.
Vaak heel lang vasthouden, want het papier wilde niet echt lijmen op het touw.
Maar dan, het moment dat berg lijm is opgedroogd en dit het resultaat is: een oude ingebonden boekrug.
Het decoupage papier had ik kunnen laten doorlopen op de covers, maar in dit geval gekozen voor het tissuetape dat wel gemaakt lijkt voor het deco papier, de rozen zijn bijna identiek.
Achterkant gespiegeld aan de voorkant, zodat het aan alle kanten leuk is om te zien.
Het 'boek' staat als een huis. Erin een doosje gemaakt van dik kraftkarton, beplakt met de achterkant van het SL papier, de nodige vintage inkt........
Het allerspannendste was wel het bekleden van de binnenkant: het is één vel, dus in één keer goed plakken, scheef is scheef en vast is vast gezien mijn enorme hoeveelheid dubbelzijdig plakband in combinatie met lijm.
Zo'n mooi boek en ik maak er een visitekaartjes houder van.
Stroken kraftkarton, SU stansjes en de kaartjes passen er ruim en goed in. Door de tabjes pak je de foldertjes er ook makkelijk uit. Natuurlijk is shop wel de belangrijkste.....
Brede ingevouwen stroken aan de zijkanten, zodat er veel kaartjes in passen.
Een hele creatieve ontdekking op zoek naar zoveel mogelijk toepassingen voor file folder edge dies........ en oh wat is er allemaal nog mogelijk.....

Lijmpen
Nieuw voor mij, pas kennis mee gemaakt en oh wat wilde ik dat ik die veel eerder had ontdekt. Wat een uitkomst voor onderdeeltjes die eigenlijk niet te lijmen zijn zonder dat het er onderuit komt, zoals het smalle randje van het fotolijstje of het toetsenbord van de typemachine. Alweer dank aan Maartje voor je zoveelste super tip!

2 opmerkingen:

  1. Dit is echt fun met je file folders! Wat weet je er veel uit te halen! Gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie dingen heb je gemaakt met je nieuwe stansmachine. Ik heb mijn ogen weer uitgekeken bij deze en de vorige blogpost. Super!
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen