donderdag 25 september 2014

Winter Huisjes

WinterWonderLand...
Het patroon uit Eline's Winterhuis boek heb ik aangepast: het patroon staat in twee delen getekend, waardoor je één losse zijkant hebt. Ik vind dat wat onhandig, dus zelf getekend uit één stuk. Het dak is uiteraard los.
Eerst een basis huisje van dik craftkarton en vervolgens beplakt. Nu is het heel stevig i.t.t. alleen design papier. Je pakt het tenslotte vaak op als je het nep waxinelichtje aan en uit wilt doen.
De swirl wordt ook gestanst m.b.v. bakpapier. Het idee uit het boek om de ramen te maken van patroon papier is heel goed: er schijnt voldoende licht doorheen, maar is net niet genoeg doorschijnend om het lichtje zelf te zien.
De prachtige randen berkenblad op het dak zijn eigenlijk grote en kleine hoekjes.
Het raam is een Joy! stans van een openslaand raam, hiervan heb ik de ronde bovenkant afgesneden. Het meest geweldig vind ik de echte muren. Het is een emboss folder van een muur in combinatie met een meegeleverde snijmal van losse steentjes die heel mooi geëmbosst worden. Wel even een geduldig werkje om de steentjes één voor één op te plakken, maar het resultaat is prachtig.
De "kerstkrans" is een stans van Boekenvoordeel, een set van twee: deze is 6,5 cm doorsnede, de grote is 14,5 cm. Het zijn gewone bloemen, niet specifiek kerst, zodat je er vele mogelijkheden mee hebt. Snijmallen van Boekenvoordeel zijn zowieso heel erg goed.
De dakranden zijn gemaakt van snijmallen met mooie kant en broderie randjes. Het blijft stevig staan en vond ik nu mooier dan kant of lint.
Het ornament boven de deur is een vintage hoekje. Jawel, ook nog items zonder Biggie: de schemerlamp is gestempeld in losse onderdelen en de bloemetjes langs het raam zijn geponst en voorzien van plakpareltjes.
De vlaggetjes: een stans uit de Joy serie vintage. Er komen vier verschillende vlaggetjes tegelijk uit met een omvouw randje. Geweldige stansen, stoffen, die ook chipboard aankunnen.
Alle huisjes staan op een reuze doily stans van 15 cm.
Gebruik je nep waxine lichtjes die een flikkerend vlammetje hebben, dan is het effect echt net echt....
Hier wil je toch naar binnen in de verwachting dat de dampende chocolademelk met slagroom op tafel staat?

3 opmerkingen:

 1. Jeetje wat ben ik ver achter en wat ben jij de laatste tijd hard en prachtig aan het werk met Eline artikelen maken in je eigen stijltje!
  Ik heb alles terug gekeken: wat een mooie kalender, schitterende letters, mooi canvas drieluikje, lief kerstkaartje, leuke kerstboom doosjes en dat allemaal in grote getalen wow !
  Deze huisjes zijn ook echt prachtig!
  Wat een werk maar dan heb je ook helemaal je eigen sfeertje!
  FIjn weekend.
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt. Gaaf die huisjes met die "stenen" muurtjes. Kom maar op met die chocolademelk.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig. Je hebt echt hele gave dingen gemaakt en weer leuke ideetjes voor kerst.
  Ik krijg zo ook weer zin om te beginnen,vraag me wel af waar je alles laat.
  Groetjes Marij

  BeantwoordenVerwijderen