woensdag 11 juni 2014

Filmblik Tim Holtz

 
Een echt filmblik is een grote inspiratiebron. Jaren geleden was een bedrijf zo origineel om het jaarverslag in een filmblik te doen en zo aan bedrijven toe te sturen. Lange tijd hing het aan de muur met Marilyn Monroe foto's, maar die waren zo mooi niet meer.
Nu met TH zijn er zoveel opties om er een echt "going to the movies" gevoel aan te geven, dat de sfeer vangt.
De umbrella man kan niet ontbreken en werken met honingraatpapier wilde ik al heel lang. Netjes de helft van de paraplu nageknipt en erop geplakt. Achteraf gezien, heb ik grofmazig papier i.p.v. fijnmazig, dat betekent dat mijn plu flink naar voren komt, maar dat is alleen maar leuk.
De man is bestempeld met een bijpassende filmstempel van Stampin Back. Ingekleurd met rusty hinge distress inkt. De stans is van zeer dik karton, alleen zo kan hij blijven staan zonder om te buigen. Eerst kleine blokjes zwart foamboard tegen de schoenen gelijmd en daarmee op het blik (glossy accents en muurvast).
Het tissue tape 'filmstrip' gekocht bij Pipoos en gelijmd met glossy, geen enkel tissuetape blijft bij mij vanzelf plakken....
Rina, mijn lieve vriendin, gaf mij o.a. dit piepkleine wekkertje voor mijn verjaardag, origineel metaalkleur. Het uurwerk met glas duw je er zo uit. Gekocht bij Xenos. Geverfd met metalic koperen acrylverf en weer een beetje kaal gemaakt. Een cirkeltje beplakt met mini tickets uit een scrapvel van EchoPark en vastgelijmd tegen de binnenrand.
Vervolgens een rolletje nooit gebruikt tissuetape zover afgerold, dat ik het klem in het klokje kon schuiven, daarop weer een cirkeltje dik karton en nu had ik een oppervlakte om te lijmen (alleslijm Pipoos).
Het paste ook precies, soms moet je wat onconventionele maatregelen treffen.
De tekst 'Movie Start' gemaakt met de Dymo lettertang, de tickets ook uit het EchoPark papier.
De achtergrond van het blik is beplakt met scrap van TH, het meest toepasselijke vel met popcorn en filmstrip.
Een strook van prachtig stofkant van Big Bazar, een foto van TH met de zo leuke cardstock fotohoekjes van de Hema.
Het meest realistische is toch vaak het mooiste en meest herkenbare: een 'echte' strip met foto negatieven. Het zijn zwartwit foto's van movie stills geprint op transparant. Exact op maat gemaakt in Word en tegen de achterkant van een TH filmstrip stans gelijmd.
Er achter zie je een enorm ticket met het woord 'laugh'.
Het printwerk is heel goed gelukt, wel op de hoogste fotokwaliteit voor speciaal papier. Leuk effect omdat je er ook een beetje doorheen kunt kijken.
Een hele strook tickets gevonden op internet in een goede kwaliteit.
De vraag was: hoe maak ik een echte filmrol?
Enige dagen later lag het antwoord letterlijk in mijn pizzadoos met scrapvellen: een vel vol met viewmaster schijven.
Heel geduldig alle zwarte vierkantjes eruit geknipt, bewust wat lelijk geverfd met zilveren acrylverf, een leeg rolletje van tissuetape geverfd en ertussen geplakt.
Hier omheen rijkelijk wat transparante filmstrip van TH en het uiteinde vastgeniet aan het stofband.
De tekst 'dream' komt uit een knipvel van Studio Light.
Een stans van een mini filmstrip, rub-on cijfers van TH....
aftellen tot de film begint....en een gedeelte van de umbrella man stempel.
Film, foto's, dia's en viewmaster, het hoort allemaal bij elkaar.
De dia's zijn stansjes van TH, bruin geïnkt met vintage photo distress inkt, beplakt met de kleine vierkantjes van het TH scrappapier en movie stills geprint op wat ecru papier voor een oudere look.
Het ticket is van TH.
Een setje mini tickets ook uit het scrapvel van EchoPark.
Het bingo thema past heel goed bij het filmverhaal. De bingo kaart is een emboss stans van TH, cinema ticket van Studio Light.
Een film kijken zonder popcorn kan natuurlijk niet. Na enig zoekwerk deze template gevonden van een popcorn bakje. Origineel A4 groot, maar een heel stuk kleiner gemaakt in Word voor de juiste verhouding.
Geprint op oud aandoend papier en ja, waar laat je je bioscoopkaartje na afloop?
Het 'story' ticket is van TH.
Een heel geduldig werkje, maar het zet de sfeer wel. Verschillende kleine stukjes ticket, foto's en bingokaarten uit de kleine vierkantjes van het TH scrap geknipt.
De viewmaster stans eerst bestempeld met admit one tickets.

Het resultaat is voor mij boven verwachting. Het filmblik hangt nu aan de muur boven de tv, naast de treasure pizza box en boven de op de tv tafel staande filmrollen en altered wekker. Erg leuke hoek geworden.

2 opmerkingen:

  1. Wat een werk! En wat is het prachtig!
    Gefeliciteerd met het maken van zo iets moois :)

    BeantwoordenVerwijderen