donderdag 19 juni 2014

Bird Reflection

Een houten spiegellijst bedoeld voor buitenplantjes (zat een plastic bakje in) bij Action van 25cm vierkant voor 2,99. Er is ook een grote uitvoering van 40cm.
De lijst is 6,5cm diep.
Origineel wit, maar ik heb de voorkant met acryl geverfd in roze, zodat de vogels beter uitkomen.
Waar vogels zijn liggen veren.... samengesteld bosje met parelstrengen en bloem met parels, bij elkaar gestrikt met het geweldige nieuwe Wibra brede kant, heel mooi en ook elastisch (handig voor een sluiting). Het kost 1,49 euro en zit op een houten klos.
Het gebruikte papier om de binnenkant te bekleden is van studio light, prachtig hoe het in de spiegel weerkaatst wordt.
Een vogelkooi kan niet ontbreken: stans van TH, eerst wit geverfd. Vervolgens een flesje parelgel van Boekenvoordeel als verf gebruikt. De roze plakparels zijn van Action.
De vleugels zijn 3delige stansjes van TH, ook eerst geverfd met wit, parelgel er over en de randen geïnkt met felroze memento inkt. De middelste zonder parelgel zodat er een beter contrast is.
Een ticket uit een knipvel van SD, knijpertje eens gekregen bij een swap.
Yes! de juiste kleur vintag lingerie kant, ook bij Wibra. Een knipplaatje van SD, gipsen sleutel van Prima Marketing en super grote houten knopen van de Big Bazar (3 maten: 7, 5 en 2 cm doorsnee). In een zakje 6 knopen voor 99 cent.
De linker binnenkant voorzien van fotolijstjes met wellicht familieleden... Plaatjes uit een knipvel van SD, de lijstjes waren grijze koelkastmagneten, wit geverfd met acrylverf.
De grootste knoop, beide knopen eerst fel roze geïnkt en daarna witte verf erover. Er onder een afbeelding uit het vogelknipvel van SD.
Het is soms erg veel/lastig knipwerk (vooral de inimini stukjes middenuit) maar dan heb je wel mooie toepasselijke items.
Een doosje vol vergeetmenietjes met erop eigenlijk dezelfde vogel als de grote.
Een heel oud stukje chipboard wat nu eindelijk van pas komt.
De sfeer in huis...
Het lastige om met een spiegel te werken is dat je alle achterkanten ziet, zoals de vleugels. Daarom heb ik ook de achterkanten precies zo bewerkt als de voorkanten.
De rechterzijde beplakt met kant, mini roze pompoenetjes, prachtige plakparels met bling (Pipoos), muziekknoop van Xenos en een knipplaatje van SD met een rozetpons eruit gehaald en de tekst pray met de typemachine erop.
Op het moment dat ik met deze zijkant bezig was, werd mijn moeder geopereerd. Wie weet heeft het geholpen, want alles is verrassend goed gegaan.
Een vlinder m.b.v. de grote vlinderpons en onmisbare bloemen.
De mooie metalen hoekjes zijn van Pipoos.
Juist als je nergens naar opzoek bent, vind je de leukste dingen. Dit schattige vogelpaar hangt bij Pipoos voor slechts 2,50 euro. Gelijk maar de twee setjes meegenomen die er nog hingen...
De vogels zijn 9 cm lang.
De originele lijstkleur.
Een heel leuk project om mee bezig te zijn, helemaal hoe schattig de vogels in de spiegel gereflecteerd worden.
 
Een heel oude foto, letterlijk en figuurlijk: mijn moeder en ik..... zo'n 25 jaar geleden op een huishoudbeurs. De kleding heeft alleen een voorkant maar hoe leuk is de setting! Helemaal van nu, opnieuw ingelijst met een shabbylijst van Xenos en aan de muur bij de laatste projecten.
Herinneringen zijn inderdaad het meest kostbare bezit.

2 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi die spiegel.
  Ik heb hem al verschillende keren in mijn hand gehad, maar toch steeds niet gekocht.
  Wat jij er dan weer van maakt, echt heel mooi.
  Hoe ist met je moeder gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk effect, die spiegel! Goed gedaan!
  En die foto met je moeder is leuk, je haalt jou er zo uit :)
  Je muur wordt weer steeds gevulder en gezelliger. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen