donderdag 29 mei 2014

Schilderij lijst Shadowbox


Er was eens.....een stuk woonkamer muur dat jaren versierd was met leuke items, maar waar ik opeens volledig op uitgekeken was.....
Afgelopen zondag de hele muur leeggehaald en wat een ruimte. De kamer leek wel 3 meter langer.
Hoe inspiratievol leegte kan zijn!
De geweldige houten lijst een tijdje geleden bij Pipoos gekocht en opgeleukt met heel veel plakparels en bling.
De craft hobbydoosjes zijn van de Hema, dezelfde als op mijn shadowbox dagboek.
Het hele project is haast een ode aan de knipvellen van Studio Light, de series "Tres Chic" en "Shabby Chic".
Alle achterwandjes van de doosjes zijn ermee bekleed en vele verrassende leuke andere items.
De boeken zijn gemaakt van scrappapier en luciferdoosjes, de lijntjes erop getekend met een zilveren gelpen.
Om een bolle rug te krijgen, een halve cm meer ruimte aan het papier gegeven dan het doosje breed is, rollen om mijn vinger, de vouwen terugduwen en hoe echt.
Muziekboeken mogen niet ontbreken. De bandjes om de boeken heb ik gemaakt m.b.v. TH grunge elements die ik als malletje heb gebruikt.
Onder de boeken een rolletje muziekpapier.

Het doosje waar ze opstaan hangt een camee in m.b.v. een ringfastener in een metalen lijstje/hanger, de zijkant is een samenvoeging van veren, knoop met muziek van Xenos, bloemen, kant, vlinder en parelketting.
De geweldige kroonluchter hanger is groot en komt hier zo mooi tot z'n recht. Hang ook aan een ringfastener.
Hier ook weer pracht voorbeelden van de SL knipvellen: de achterwandjes, de waaier, restjes met bloemen waar ik postzegels van heb gemaakt (poststempel Paris van TH) en de zo mooie schrijfveer met bloemen.
Een close-upje van de schrijfveer. Het kost soms heel wat geduld om het tot in detail uit te knippen, maar het resultaat is er naar.
Het knipvel van SL met vintage photo's is zo apart, de kaders zijn rijkelijk versierde lijsten met bloemen, vlinders en vogels.
De lijstjes heb ik nu niet gebruikt, maar van die restanten nog meer postzegels gemaakt.
De heel grote blingsteen in metalen lijstje is van Pipoos en eigenlijk bedoeld om in een kaars te steken.
Bovenop een setje tickets (Artemio Oldies) en een leuk lintje met poststempel.
De hoed van deze dame is prachtig, maar vanuit een shadowboxje moeilijk in een foto te vangen. Het doosje bekleed met breed kant dat verrassend veel lijkt op het kant van de hoed.
Je ziet aan de postzegels hoe prachtig en precies bij shabby kloppend de kleuren zijn van de knipvellen. Nu bedekt de zegel ook de splitpenpootjes van de ringfastener.
In dit project heb ik bewust geen items in de doosjes gezet zoals bijv. bij een shadowbox die als letterbak dient. Er is genoeg te zien en de afbeeldingen blijven mooi zichtbaar.
Een zeer groot formaat Eifeltoren bedel, het oogje bovenop eraf geknipt, een leuke bloem erop en vastgelijmt op postzegels.
Onder de bloem een lintje met een fleur de lis bedel. Een waaiervormig stukje kant eronder.
Een zo realistische franse vintage brievenbus, kon het niet laten om de gleuf open te knippen en er post uit te laten steken. Twee verschillende enveloppen uit de knipvellen op elkaar geplakt.
Natuurlijk wilde ik een sleutel in het slot, voorzichtig een gaatje gemaakt, een mini sleutelbedeltje en in de vorige foto zie je hoe het door het doosje steekt.
Het knipvel met de afbeeldingen zoals het doosje links met de dames heb ik lang laten liggen, niet precies wetend wanneer het te gebruiken. Nu geeft het exact de juiste sfeer aan van de hele collage.
Gecombineerd met een muziekticket (Artemio Oldies) en een hartje met muziek en bloemen (knipvel SL).

Het kleine ticket met dream erop komt uit verpakkingsmateriaal van embellishments.
 
Het is niet alles goud wat er blinkt, maar je zou het toch bijna denken als je deze parfumfles ziet, zelfs het kristal lijkt op te lichten. Een item uit een knipvel verhoogd opgeplakt met dik foamtape.

De papieren camee in de lijst (links midden) doet bijna niet onder voor een echte.
De achterwand van de lijst is gemaakt van dik plaatkarton met daarop een stoffen scrapvel dat exact paste. De lijst is 39 cm vierkant.
De antieke spiegel reflecteert bijna, de strik erom is een apart knipplaatje. Met zo'n ingewikkeld kapsel als de dame op de foto kan je niet genoeg spiegels hebben....
Bloemen, bloemetjes, trosjes bloemenhartjes, bloemenknopjes...ik kan er niet genoeg van hebben. Het is toch wel dat wat shabby shabby maakt.
Eén van de dames heeft nonchalant haar glacés op de boeken achtergelaten.....
Prachtig met een little bling.
Het kant van de eerder genoemde hoed heb ik aan de zijkanten van het doosje bij elkaar gestrikt met roze twine.
Het grote muziek boek van een groot luciferdoosje, met een aparte rug. De tekst 'Mozart' en de tekst op het etiket (knipvel SL) getypt met de oude typemachine.
De nu nog bijna lege muur met de lijst en twee eerder gemaakte items: een rozenkrans van telefoonboekpapier en een shaby opgemaakte grote borduurring.
Heel fris en chique zo boven de bank.
Op naar de volgende stapel ideeën. Er liggen een hoop spullen, lijsten e.d., ooit gekocht (daar kan ik wel wat mee) die nu op hun plaats gaan vallen (of hangen:-)

3 opmerkingen:

 1. Ooooo... het is gaaf geworden!!! Je boekjes zijn super gelukt joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he, om je op elk item zo uit te leven.
  Prachtig schilderij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave details zitten hier weer in verwerkt. Prachtig eindresultaat.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen