donderdag 6 februari 2014

Sew Book

Een mini album opgedragen aan mijn nieuwe naaimachine :-) met recycle pagina's: het zijn de craft golfkartonnen kaartjes waar het zo geliefde elastische Action kant op zit.
Geprobeerd om alles wat met naaiwerk te maken heeft in dit album de revue te laten passeren.
Het prachtige schelpen knoopje met ouderwetse naaimachine komt van de plaatselijke stoffenwinkel, het wolkaartje is een stempel evenals de garenklossen. Het mooie canvas label is nieuw sierband van Feestje Enzo.
De basis is naaipapier van Eline.
Snoepje niet?
Vanzelfsprekend is er zoveel mogelijk met het naaimachine genaaid, zoals het canvas label.
 Een nieuw stempelset en overduidelijke afdrukjes.
Heel blij ben ik met de koperen bindringen, ijzer vind ik eigenlijk bij vintage niet zo mooi. Gekocht bij scrobby.nl van het merk Joy in drie verschillende maten.
Aan de ringen een houten klosje van Feestje Enzo met knoopje......
......en twee stoffen labels dubbel genaaid.
Het ingestoken label heeft twee opgestikte sierbandjes van Feestje met daarin twee grote sierspelden. Het advertentie papier is van Eline.
Een pagina waar ook ruimte is voor bijv. eigen aantekeningen papiertjes die onder het lint geschoven kunnen worden. Wat grote en kleine vintage veiligheidsspelden van Artemio Oldies, een ander canvas label en een stempel schaar.
Een kleine ode aan mijn naaimachine: op vilt een aantal siersteken genaaid in een lijstje van Rayer waar ik kant rondom heb geplakt. Een stukje stof eronder van Action en een metalen schaartje.
Een prachtig naaimandje als stempel die ik twee keer gestempeld heb (het mandje op bruin papier). Needle book is een sticker van TH. Het brede kant is van Xenos.
Onder het needlebook een matchbook geschoven gemaakt van Eline papier.
Erin genaaid (papier naaien gaat best makkelijk) bruin vilt met rondom een stikkende zigzag en naainaalden.
Deze pagina heeft een mini opgevuld memo bordje dat eigenlijk dienst doet als speldenkussen. Eronder zelfgemaakt tissuetape. Onder het lint de leuke PM stempel van een raderblad.
Een pagina over het thema meten is weten. Vol met centimeters, zowel stempels als lint.
De achtergrond is gaasstof bestempeld met de grote flourish stamp van TH en bruine archival inkt.
De mooie rolmaat is ook een stempel uit het set. Het papiertje eronder komt uit de nieuwe Daphne....
evenals dit papiertje waar je een lineaaltje van kunt maken.
Een close-upje van weer een andere mooie machine steek.
Een pagina over knoopjes en over het naaien van papier, in dit geval een vintage foto vastgezet met een siersteek op gaasstof. Het geweldige filmstrip lint (ja echt) is van Feestje evenals het roosjes kant.
Onder de stof een label geschoven met een stempel van Eline, bijv. te gebruiken als boodschappenlijstje voor naaibenodigdheden.
Garen pagina: het garen is gewikkeld om labeltjes met een nr. (Eline stempel). De grote kapstok is een stempel van Kars en de garenklos bovenkantjes zijn van Eline.
Onder de stof een label met garen, zodat er altijd een draad voor handen is. Nooit meer zonder naald en draad.
Een pagina over stofjes. Deze stukjes zijn van Action, erop het kleinste ticket uit de ticketpons van McGills en een cijfer stempeltje. Het oude naaimachine is een uitgeknipte stempel.
Heel voorzichtig een knoopsgat genaaid in papier (altijd uitkijken dat het papier er niet op uitscheurd als er zoveel steken op een klein stukje gemaakt worden).
 Onder het naaimachine steekt een matchbook met........
........naaimachine naalden.
Afhechten met het naaimachine op papier gaat niet, ik knoop alle draden af en steek deze, indien nodig, eerst met een naald naar achteren.
Papier is veel gladder dan stof, de naaimachine heeft daar niet altijd goed grip op (i.t.t. stroeve stof) en daarom is de achterkant vaak niet even strak. Het stoort mij in dit geval niet, oogt wel een beetje vintage.
Als je de naald gaatjes te groot of te opvallend vindt, kan je deze dicht "rollen" met de bolle kant van een lepel. Voorkom vegen, dan loop je kans de gaatjes uit te scheuren.
De achter cover: schaar, knopen en handmade zijn stempels, Action stofje en weer een ander label van het canvas sierband.
Het boekje heeft nu een vaste plek op de naaimachine tafel en altijd leuk om zo'n uitgebreid project te maken dat ook echt gebruikt wordt.
Even een foto van de vier geweldige nieuwe linten en canvas bandjes resp. 2 en 4 cm hoog. Heerlijk stevig, zodat je er ook bijv. een rug van een album van kunt maken.
Neem vooral eens een kijkje bij Feestje-Enzo het is meer dan de moeite waard. Eigenaresse Yvonne levert snel en op mail krijg je per omgaande antwoord.
Het stempelset gevonden bij Pipoos en ik besloot het te kopen door het geweldige naaimandje. Set van Rayers.
Het enige dat ik niet mooi vind is het grote wolkaartje, gelukkig zit de kleine vintage en zeer gedetailleerde kaartje er bovenop.
Heerlijk project, sewing blijft een inspirerend thema.

7 opmerkingen:

 1. Wow wat een prachtige mini! En wat een werk heb je er van gemaakt zeg! Super leuk dat je meedoet met DutchDares!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt vast een vooruitziende blik gehad en geweten met welke Dutch Dare wij deze maand op de proppen zouden komen ;-) Echt prachtig gemaakt Christine!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt práchtig wat je gemaakt hebt, Christine! Er is zoveel moois te zien in deze mini! Wat een werk moet dat geweest zijn..

  Dankjewel voor het meedoen met Dutch Dares!

  XXXJenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, ik vind hem helemaal super! Ik hou van naaien, ook icm met papier. Die nieuwe stempelset past er goed bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een feestje jouw mini! Bedankt voor het meedoen aan de dutch dares!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je meedoet met de Dutch Dares. Het is een mooi boekje geworden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een waanzinnig mooi en creatief album!

  BeantwoordenVerwijderen