vrijdag 21 februari 2014

Memobord Fotolijst

De lijst is van Xenos, voor de helft en dan nog een sticker erop met 25% korting.....
Drie keer nieuw voor mij in dit project: de bloemen, de grote pocketwatch en de rub-ons van TH.
Aranka, ze noemt zichzelf Freubeltje op Marktplaats, is de eerste die voor mij de grote pocketwatch stans van TH stanst met heel dik chipboard, dat wilde ik al zo lang. Alleen dan bereik je enige diepte waarin je redelijk wat kunt verwerken: zes open watches, één dichte achterkant en een dichte watch van mica.
Alles begon met het herbekleden van de linker memokant. De originele stof was ietwat verbleekt en de tekst sprak me niet aan. Eerst een laagje canvas en daarop kanten stof.
Het thema is klokken/tijd, dus heel veel klokken. De achtergrond van de klok en de halve vlinder is van het nog steeds zo mooie parelmoerpapier van Vera. De cijfers zijn rub-ons en maken er een klok van. Het geheel uiteindelijk geverfd met parelmoer acryl van de Xenos. De klok hangt aan de grootste swivelclasp van TH.
Twee mini klembordjes gemaakt van plaatkarton, beplakt met TH papier, touw erdoor en de clip met splitpen vastgezet. Aan een memobord hangt altijd veel papier, notities, bonnetjes etc. dus in die stijl de klembordjes gevuld. Hier een idee van een ouderwetse winkel-voorraadkaart met de artikelnrs. erbij.
Een metalen klok van Artemio Oldies met in het midden de zo mooi opkleurende multicolor blingstenen van Pipoos.
Bloemen blijven mij inspireren. Ik heb nog zo ontzettend veel stansjes van de Tattered florals van TH en deed er eigenlijk niets mee, met name vanwege de afmeting (6-7 cm). Via google gezocht naar shabby bloemen en daar waren de florals weer......
Je gebruikt een stapeltje van alle vier de afmetingen, vervolgens allemaal nageknipt uit tule. De papieren maak je nat, flink verkreukelen, drogen met de heattool en stapelen maar. Heel 3D en speels.
De mooie arrow is van Maya road, het hart van Action. Prachtig hoor, 99 cent voor een doosje met 2 verschillende/8 stuks.
Een oude rekening op het andere klembordje, opgeleukt met grote kopspeld en centimeter.
In de klok een camée met koperen lijstje, kant, heldere "diamant" kopspeld en de multicolor bling. De rub-ons met tekst en swirls zijn heel oud, maar wat erg opvalt: rub-ons op het mica geven nog eens een extra diepte effect.
Mislukte rub-ons:
de oude gingen vaak mis, omdat ze niet meer loslaten, afscheuren halverwege of er ontbraken stukjes. Dan zit er een foutje op het mica.....maar dat kan je wegpoetsen met een babydoekje! Even het raampje nazemen met een stukje keukenrol en je kunt overnieuw beginnen.
Het extra effect bereik je ook door tussen de lagen items te bevestigen, zoals de vlinder en het stukje parelketting. Hiervan heb ik aan weerskanten pareltjes afgeknepen met een tangetje zodat ik stukjes draad overhield. Die vastgezet met de niettang. Het tekstje time is van TH, gaatje erin, touwtje erdoor en vastgestrikt aan de ketting. Het plaatje met roosjes komt uit een knipvel van studiolight.
De rub-ons van TH zijn super, kunnen werkelijk op alle oppervlakken zoals papier, hout onbewerkt, gladde verf maar ook op stof. De nieuwe verpakkingen wijzers van Artemio oldies bevatten nu ook drie super grote tandwielen, in dit geval de rechter (andere twee van TH).
De tekstjes zijn uit een scrapvel geknipt.
De inimini pocketwatch van PM, plaatje van studio light.
Oh alweer iets nieuws: afgelopen dinsdag bij Action twee papierblokken van 25x25 cm, 250 grams! en dubbelzijdig. Prachtig shabbychic en mooi kleuren. Dit vel met klok hoort er ook bij.
De halve vlinder rechts is de overgebleven helft uit de klok.
Een rub-on op een houten klosje. Omdat de rub-ons ietwat kleverig zijn van zichzelf, kan je ze goed (ook rond) vastzetten alvorens te rubben/wrijven en loop je niet het risico dat het plaatje halverwege wegglijdt. Het grote tandwiel is van Artemio (weer via de wijzers).
Deze bloem had het blog van Tim als voorbeeld. Ik heb geen stansmachine, dus eerst de witte bloemen gestempeld, geïnkt met rusty hinge distress en de randen met vintage photo.
Daarna een stapeltje bloemen gebruikt, op roze canvast gespeld en uitgeknipt. De bladeren uit mijn hoofd geknipt, de takjes komen van een boomstansje. Je lijmt de bladeren tussen de lagen, dan liggen ze mooi op/over elkaar.
De randen van het canvas en jute zijn gerafeld, heel voorzicht aaien met een oude prikpen. Je wilt rafels, maar natuurlijk ook de bloemvorm behouden. 
De eerste bloem die op google naar voren kwam. Het papier kan je helemaal wit houden en alleen de kreukels inkten, maar een smeertje parelmoerverf hier en daar maakt 'm bijpassend. Eindelijk iemand die mij helder uitlegde hoe de parelmeeldraden te gebruiken, ook iets dat er al een jaar ligt en niets mee gebeurde.
De schattige foto komt van internet en ook geprint op stempellinnen van Joy. She looks like a happy memory!
Bovenop een lang smal flesje van Artemio gevuld met een veer, parel op ijzerdraad en twee wijzers.
De vlinders komen uit mijn oversized...... vlinderpons, het papier van Vera past qua kleur prachtig bij het Action papier en het zelfklevende kant van Blokker.
Bovenop, alweer nieuw (ik loop de laatste tijd tegen allerlei leuks en vooral de koopjes aan) lief parelbloemetjeslint van MD.
Verbazend, maar de lijst staat super stevig, ook als deze bijna helemaal open is en je er tegenaan stoot. Weg met alle losse briefjes, lijstjes en bonnetjes op mijn bureau, nu zijn ze netjes met een kopspeld op het memobordje geprikt.
I love praktische scrapitems die gewoon hun nut hebben in huis.

3 opmerkingen:

 1. Wat heb je dit ontzettend mooi gedaan, je blijft kijken naar al die mooie details!
  groetjes, Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, zat net over martkplaats te surfen en dacht aan jou toen ik deze stempels zag.
  http://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/scrapbooking/m772373209-viva-decor-clear-stamps-tailoring.html?c=3c1f5dcc18d02a99040ca8de656940d2&previousPage=lr
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen