maandag 2 september 2013

Shabby with Feathers

Romantisch vintage!
met een aaibaarheidsfactor.....
Heel mooi hoe alles beweegt en kleuren in elkaar overlopen nu ik, dankzij Feestje Enzo, ook de parels en veel kant in de juiste kleuren heb.
Het roosjes basis papier is van Studio Light en zet gelijk de juiste toon. Met een stukje spons en witte acryl verf met vegen hier en daar over het papier gegaan om een wat vintage look te creëren.
Drie rozen gemaakt in verschillende maten van hetzelfde papier en er glitternagellak op gedaan.
Ik durf nog steeds geen lijmpistool te gebruiken (ik merk dat ik zelfs mijn heattool mijd.....) de bloemcomposities alsvolgt gemaakt:
Een rondje papier, hierop parelstrengen, veren en een waaiertje muslin stof met kleine nietjes vastgezet, daarna de papieren roos met alleslijm erop. Muurvast!
Gelukkig was het hout net dun genoeg (of de schroef net lang genoeg) om dit mooie TH knopje vast te kunnen zetten.
Het is een houten kistje van de Action voor 99 cent met magneetsluiting.
De druppelparels zijn van Xenos.
Eerst in de rechter bovenhoek vier verschillende kantjes kriskras gelijmd, een strook muslin stof (geweldig spul, bijna zo dun als verbandgaas) met lijm golvend opgeplakt en daar de bloemcollages op. Het mooie tekstlint en een flink stuk van het weelderige blaadjes lint van Feestje voor een speels effect.
Een flink brede strook muslin bestempeld met de kleine flourish stempel van TH in sepia van Archival. Ouderwets....met naald en draad geweven en samengetrokken tot een roset. Een rondje papier, veren en parelstreng met nietjes erop vast, roset en stukje sierpapier met alleslijm en de metalen rozet met foamtape vastgezet.
Eronder twee satijnen blaadjes van het lint met grote bladeren.
Hoe kom je aan de ultieme bijpassende knopen? Zelf maken!
Je neemt transparante knopen (stoffenwinkel) die er op zich niet uitzien en je past dezelfde techniek toe als met de fragments van TH: op de platte achterkant glossy accents aanbrengen (niet teveel krassend met het puntje aanbrengen), rondjes draaien op de juiste plek tot het niet meer gaat en heel stevig aandrukken om iedere luchtbel voor te zijn.
Goed laten drogen, papier rondom wegknippen (schaar schuin naar knoop houden) randjes schuin dun vijlen met houten nagelvijl en bruin inkten.
Eventuele glossy kan je verwijderen met een billendoekje. Als laatste de gaatjes: aan de voorkant heel voorzichtig prikken, via de achterkant de gaatjes helemaal openmaken m.b.v. je prikpen. Via de voorkant is er een kans dat je het papier losdrukt.
Verspreid twee schattige engeltjes, van de knijpertjes gehaald.
De nameplate van TH geverfd (liever gezegd deppen) met witte acrylverf en een propje keukenpapier, dan ziet het er een beetje oud uit en niet zo massief blinkend wit. De tekst komt uit het chitchat blokje van TH en spreekt me erg aan: today is the greatest gift you have, treasure yesterday en hope for tomorrow.
De plate vastgezet met twee stroken breed satijnlint en hasulith lijm onder het ijzer.
Een vintage foto in een metalen lijstje en veel Action kant aan het knopje gehangen. Het gaatje gemaakt met de eyelettang van de kantoorhandel.
Het kant met het satijnstrookje erdoor komt van de plaatselijke stoffenwinkel, het roze met tekst is van Feestje. Het lijkt er nu toch op alsof ik twee verschillende sierpapier vellen gekocht heb, alhoewel ik echt dacht dat ze hetzelfde waren. Het is eigenlijk wel mooi zo bijelkaar, heb er met knippen niet op gelet.
De muslin stof aan de achterkant door laten lopen, omdat het een mooi geheel vormt, maar ook uit noodzaak: het papier was net een paar mm te kort....
Als de lijm nog nat is de doos wijd open doen, anders zit het veel te strak. Een genot om te maken als je net als ik ook zo'n "geheime" voorliefde hebt voor pastels, lint, kant, veren, parels, bloemen etc. en waarvan ik nog maar sinds kort weet dat het shabby chic heet.

3 opmerkingen:

 1. Wauwwww, nou das een heel mooi hart geworden zeg!!
  IDD erg leuk, om zo alles bijpassend bij elkaar te hebben.
  Prachtig wat je ervan gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer goed uit vriendin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeeeeeeey leuk om em hier te zien.
  Zo te zien heb je niks meer toegevoegd hij was ook goed zo hoor:D

  Bij de action zag ik ook lijmpistolen...

  Groetjes

  Vera

  BeantwoordenVerwijderen