dinsdag 3 september 2013

Angel wings Christmas Card

Sprookjesachtige kerst!
Even totaal iets anders dan het redelijk traditionele van de afgelopen jaren met de bekende kerstmannen, sneeuwpoppen etc. en niet zo groen/rood/kerst.
Nadat ik weer 'ns op mijn laatste project met veren heb gewerkt was het idee van de engelenvleugels snel bedacht.
De basis is een gebroken witte vierkante standaard kaart van papicolor. Uit de oude doos een zo lelijk sierpapier dat gelukkig een rode achterkant had. Het vierkant heb ik eruit gescheurd.
Erop prachtig papier van Studio Light met een heel mooie achterkant en niet traditioneel kerst, alhoewel bijpassende rode bloemetjes. Randen bruin geïnkt en één hoek ingescheurd en omgerold.

Na het op elkaar plakken van de sierpapiertjes een metalen hoekje geverfd met witte acryl verf en met foamtape opgeplakt.
Een strook van het muslin stof bestempeld met een kleine ijskristal stempel. De enige stempelinkt die ik gebruikt heb is de donkerrode van memento die snel droogt, zodat het niet uitloopt op de dunne stof en de kleur is Rhubarb Stalk.
De stof wat golvend gelijmd.
De vleugels: de grote vleugelstans van TH, geverfd met witte inkt en niet te netjes (beetje bobbelig). Zoveel mogelijke heel korte veren gebruikt of de langere afgeknipt en "dakpansgewijs" op de stans vast gezet met alleen aan de bovenkant één klein nietje. Die zie je verder niet omdat er een veer of strik overheen komt. Lijmen is uiteraard geen optie.
De strik is van breed beige organza en een stukje zilverkant van Boekenvoordeel. Het kwastje zelfgemaakt m.b.v. wit handgaren en rood gekleurd met inkt. Bevestigd met een ijzerdraadje aan de strik.
Drie verschillende stukjes kant waaronder het leuke zilveren zigzag band van de stoffenwinkel.
"Make a wish..." is geprint op wit keeperband en gekleurd met inkt. De knoopjes zijn transparant met sierpapier erachter, wat glitterkoord, de sterretjes van Xenos wit geverfd en glitternagellak erop en natuurlijk het geweldige sneeuwballen ijzerdraad.
De veren zijn wel erg mooi, niet alleen glad rechtdoor.........maar heel veel pluizen en een beetje rond.
Hier zie je de achterkant van het studio light papier.
De vleugelstans zorgt ook voor de herkenning dát het vleugels zijn.....en geeft gelijk de juiste vorm aan waarin de veren vastgezet moeten worden.
Heerlijk hoor, elk jaar verheug ik me op de kerst en om te beginnen op 1 september, dan begint voor mij de voorpret voor de leukste maand van het jaar ;-)

1 opmerking:

 1. GEWELDIGG!!!
  Wat istie gaaf geworden zeg :D
  Super, mooie kleuren ook , en dat make a wish staat er helemaal goed bij,

  groetjes

  vera

  BeantwoordenVerwijderen