zondag 11 augustus 2013

Paper bag "Rose"

Ik wilde wat experimenteren met ponsen en papier weven en omdat de items toch wel heel leuk werden, gelijk maar een nieuwe papieren zak gemaakt. Deze maand genoeg kadootjes om weg te geven.
Het achtergrond papier met stippeltjes is van Ikea, al het gebruikte kant van de Action en de plaatselijke stoffenwinkel en verder een hoop fantasie.......
TUTORIAL
De foto's van mijn papier weven pogingen heb ik in een albumpje gezet en dat vind je HIER...
De zak sluit ook nu met een houten knijper. Erop een miniroosje, een vierkant geweven stukje met daarop een ringfastener van TH, eraan een parel en sleuteltje met grote strik.
De rozen zijn zelfgemaakt met het prachtige en intussen onmisbare papier van papicolor: parelmoer zowel de voor- als achterkant. Prachtig genoeg om zo te laten, maar je kunt het natuurlijk ook inkten, erop stempelen en/of embossen.
De strik is gemaakt van organza lint, dat tesamen met parelketting van de Xenos op de joy strikjesmaker.
Een klein rondje geponst, met twee laagjes foamtape opgeplakt en daarop het kleinste roosje.
Het gebruikte papier is van action kaartkarton, dat wordt dan dubbeldik door het weven en veel te dik voor een pons...... het ging, maar dat moet je niet te vaak doen. Volgende keer iets soepeler papier om te weven :-)
Leuk bijpassend vintage muziekticket van Artemio Oldies Vintage. De linkerkant scheur ik er altijd af, want daar staat een barcode op. Begrijp ik niet helemaal, da's niet echt vintage.
Parelketting achterop geplakt met glossy accents, ticket verhoogd opgeplakt met foam.
 Stukje uit een oud muziekboek en jawel een action strik.
De onmisbaar geworden stoffen knopen van de Xenos kleuren overal bij en zijn altijd leuk.
Papier weven is één ding, maar weven met strookjes lint en kant was toch nog lastiger......... Eerst de horizontale met nietjes op de randen van een correspondentie kaartje vastgezet, daarna de verticale strookjes erdoor. Dan met kartonnetje en al rechthoekig uitgeknipt en voorzichtig op de zak laten glijden, anders zakt alles weer uit elkaar.
Je begrijpt dat de grote parels, het ticket, muziekrolletje, postzegel links onder etc. ook bedoeld zijn om dit weefstukje vast te zetten.
De schattige rozenknoopjes samen met action kant aan een sierspeld gezet en in het postzegel vierkantje gestoken.
De vlinder maakt dit verhaal mooi af.
Eerst van elk item eentje geponst uit gewoon wit papier, ingesmeerd met power pritt en direct het geweven item erop geplakt zodat het niet uit elkaar valt. De vlinder was eigenlijk al iets te gedetailleerd, er vielen veel kleine stukjes vanf. De meeste z.s.m. met glossy erop geplakt.
Wederom een papieren zak, maar toch weer een heel andere uitstraling.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen