zaterdag 3 augustus 2013

Voyage fotoboek

Mijn vriendin kocht deze spiraalboekjes, leuk model en voor mij wordt het een fotoboekje, door de breedte van 21 cm passen er toch zeker twee naast elkaar met ruimte voor.......de opleukers.
Het boekje brengt me nu al in een vakantiestemming!
De "luxe" flessendoppen hebben een bruine achterkant met zwarte spikkels. Erin een foto van darkroomdoor, stukje ticket uit het knipvel van studio light en zeekaart van Eline's beachhouse. Centimeter, bingosteen, de maandkalender etc. komen uit scrappapier van TH.
Kofferriemen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Gemaakt van glasine papier van TH, verkreukelen, beetje bruine en zwarte inkt en zijn leuke gespen.
De hotel "sleutelhangers" zijn gemaakt van TH stickers geplakt op heel dik plaatkarton dat aan de zij- en achterkanten bruin gemaakt is mbv vintage photo inkt en daarna de "oudmaakstempel" in zwart erop. Vervolgens een eyelet erin en opgehangen met ballchain.
Er tussen een hingeclip met losse tickets.
De leuke nieuwe TH stans van een klembord knijper, eronder minifilmstrip met erachter het landkaart papier van Eline's beachhouse.
De kaft is bekleed met ticket scrap van 7Gypsies.
De klembord stans zat in een heel grote postzegel. Deze uitgesneden, bestempeld met een woordenboekstempel van stampinback, gekleurd met distress inkt, waterdruppels erop en gedroogd met de heattool.
De viewmasterstans van TH bestempeld met de grote franse post stempel van Kars en alle vakjes een bruin randje gegeven. In het midden een grote sticker van TH.
Deze bottlecap is een bedel, erin een stukje foto van darkroomdoor met glossy accents erover.
Opeens kwam ik op het idee om touw rondom de kaften te wikkelen door een eyelet heen, zodat je er aan de buiten- en aan de binnenkant dingen onder kan steken.
De binnenkant van de covers is bekleed met het woordenboek resist kraftpaper van TH.
Sluiting van een hitchfastener met daaraan een mooie sleutel van maya road. Rondom tissuetape van 7Gypsies.
De achterkant in dezelfde stijl, alle letters zijn stickers van TH, de tickets uit het knipvel van studio light.
Nu het landkaart papier van Eline achter de viewmasterschijf die eerst bestempeld is met het kompas van TH en ingekleurd met distress inkt. In het midden een TH kompassticker.
Aan de veiligheidsspelden die ook aan de spiraal zitten hangen grote postzegels. Nu is het heel leuk om het album te laten staan omdat ook de achterkant bewerkt is.
Het mooie kant waarmee het album ook sluit, heb ik bij de action gekocht. Het is rekbaar en heel soepel, een cm breed. Omdat het zo soepel is, maak je er ook makkelijk bloemen mee mbv het lijmpistool en als je het glad plakt bijv. met dubbelzijdig plakband zie je er niets van dat het rekbaar is. Je betaalt 49 cent voor 3mtr60! in wit en beige.
Erg leuk om te doen, echt weer mijn ding een spiraal vol gezellig rammelende bedels.........

3 opmerkingen:

 1. What a fabulous make! Brilliant details everywhere...
  Alison x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooohh dit is weer zoo leuk!!!
  Leuk idee voor mijn dochters foto album (Turkije)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel mooi, je raakt niet uitgekeken.
  Steeds zie je weer iets anders.
  Geweldig. Geef je eigenlijk ook workshops?
  Groetjes Marij

  BeantwoordenVerwijderen