zaterdag 13 juli 2013

Musical Star

Woensdag was het dan zover na een jaar lang oefenen: mijn nichtje in groep 8A gaf haar afscheidsmusical "De Trein" in het theater.
Een prachtige voorstelling, spannend en ook veel gelachen. Zingen, dansen en een mooi verhaal. Wat er allemaal niet kan gebeuren in een treinreis van Dordrecht naar Marseille...
Daarom voor haar een spetterend kado helemaal in de sfeer van een musical.
Het doosje is van de Hema, beplakt met het vintage papierblokje van de Action.
De paraplu een effen witte stans, bestempeld en gekleurd met distress.
 Het leuke kroontje is van Panduro.
In het doosje een grote vrolijke vlaggenslinger en daarop alles wat ik in huis had en kon bedenken dat te maken heeft met een musical: filmapparaat, filmstrip, muziekpapier, tickets, G-sleutelstans, een stukje woordenboek etc. Evenveel vlaggen als letters in haar naam.
Het woordenboek gaat natuurlijk over theater en blijspelen. Eraan een touwtje door een eyelet met een bedel van een brilletje, zodat je alles goed kunt zien.
Een ouderwetse theaterstoel met het woord gereserveerd. Letter voor letter uitgeknipt, omdat ik alleen engelse woordstickers heb.
De vlaggetjes zijn met woordenboek tissuetape aan het touw vastgezet.
Op de bodem een spiraal notitieboekje klein vierkant dat er toevallig precies inpaste. Hierop een kleine vlaggetjesslinger, oude radio (hoorspelen), filmstripje met tickets erin, bedeltjes van een sleuteltje en een horloge (timing is belangrijk bij een musical :-) en in de spiraal het leuke rozenlint van Pipoos.
Een beetje heen en weer schuiven zodat je de rozen er tussenuit kunt trekken. Er doorheen gehaald m.b.v. een pincet.
Het kado viel na afloop van de voorstelling erg in de smaak.

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk en toepasselijk idee en weer prachtig uitgevoerd.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey deze had ik nog ff gemist.
  maar wat leuk zeg!
  Kan me voorstellen dat ze dat leuk vond.
  Goed bezig geweest.
  Zie je vnaaf!

  groetjezzzz

  vera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk doosje! Ik zag in eerste instatie alleen de eerste foto en dacht: leuke kaart! Maar het is veel meer dan dat. Zelfs veel meer dan alleen een doosje.
  Duidelijk met liefde gemaakt, dat was vast veel werk. Doet me denken aan een quote: "aandacht is het mooiste geschenk dat je kan krijgen" - en je nichtje heeft hier een bewijs van al jouw aandacht voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen