donderdag 4 juli 2013

Boek collage

Travel collage in een boek.
Er zijn van die projecten die moeten groeien, daar voeg ik af en toe iets bij, steeds weer bedenk ik een nieuw item. Dan doe ik tussendoor andere en kleinere projecten.
De basis is een boek met losse omslag: als je die eraf haalt blijft er altijd een harde linnen kaft over met (vrijwel) geen opdruk. Je vouwt alle pagina's dubbel dezelfde kant op. Neem een boek met dikke, niet gladde pagina's (kringloopwinkels en ook soms de bibliotheek hebben zulke boeken voor weinig geld).
De basis (twee onderste lagen) van het kompas is m.b.v. een Eline tekening, erop een metalen compass coin van TH.

Een reisdagboek is onmisbaar. De kleine cover stamp van TH, tickets geprint, sleuteltje en tekst uit de Dymo lettertang.
De kaligrafi handschriftstempel voor veel "echt" beschreven pagina's. Verder stukjes landkaart,
 tissuetape, oude briefkaarten, telefoon/telegraaf kaart,
tissuetape met postzegels, ergens nog een visitekaartje van een hotel etc.
Postzegels van Pipoo met daarop een flessendop en de stempel van TH: not all who wander are lost. Prachtige tekst en zo waar.
Je moet willen zwerven om creatief te kunnen zijn.
Dé nieuwe stans van TH: klembord. Nu in een zeer grote postzegel, bestempeld, foto van Darkroomdoor, ticket giggle van TH en een stukje scrap met oude tekst.
Postzegel goed afplakken alvorens de klem te inkten.
De klem is een losse stans, maar aangezien ik geen machine heb, is deze op zijn belgisch gestanst: plaatje van de stans van internet geprint, op maat gemaakt in Word, uitgeprint, potlood er omheen en uitgeknipt. Belgisch stansen heeft als grootste voordeel, dat je elke stans op de gewenste afmeting kunt maken.
Een pijl uit de grungeboard elements van TH met zijn gedeeltelijke definition stamp.
Pipoos heeft een heel leuke serie diecut A4 vellen met allerlei verschillende vintage afbeeldingen, merk Studio Light. Heel handig als je wat extra items wil hebben of een bepaald onderwerp niet vaak maakt. "Handle with care" is een stempel uit mijn eerste prijs set.
 Eveneens een die cut.
Een journal ticket van TH, stukje van zijn filmstrip, flessendop waarvan de tekst ook uit het die cut vel komt met epoxy sticker en de stempel van TH.
 Reizen is dromen en ontdekken.
 De leuke viewmaster stans van TH.
De drie tabjes zijn ook op belgisch gestanst, deze zijn nl. bijna twee keer zo groot als het origineel. Dat valt veel beter op in zo'n grote collage.
 De bedrijfswagen van Hotel Merkur mag natuurlijk niet ontbreken.
Hét onmisbare item is natuurlijk de polaroid foto. De originele afmetingen heb ik op internet gevonden, gesneden uit correspondentiekaartjes. Twee keer want dan mag ook de achterkant gezien worden.
De foto is geprint, express label en tickets zijn ook uit het die cut vel.
Een stukje heel oude kaart van Zeeland, daar eens op een rommelmarkt gekocht. Een foto en stempel van TH.
 So cute! De stempel is van Eline's Huis.
Vliegtuig en kleie roze tickets uit het die cut vel, first class is een stempel.
Een originele viewmasterschijf, metalen clock face van TH en wijzer van Artemio.
 Stempels van Stampinback, groot, duidelijk en altijd bruikbaar.
Witte filmstrip van TH, bestempeld met een oude landkaart stempel en ingekleurd met distress inkt, beetje de landkaart kleuren uitgekozen.
Een belgisch gestanste old car....... Het origineel is 15 cm breed. Een heel gepriegel met knippen omdat bepaalde onderdelen slechts een paar mm breed zijn, maar wel erg schattig.

De boekcollage is een heerlijke zwerftocht geweest en heeft me op veel plaatsen gebracht, da's genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen