maandag 24 juni 2013

Vintage photo stempels

De nieuwe cling stempels van Marianne design (rubber!) zijn geïnspireerd op de vintage photo knipvellen. Heb je die even niet in de buurt, dan zijn deze stempels en heel mooi alternatief.
Ik heb er drie gekocht, nr. 4 is ongeveer even groot als deze en ovaal.
De afdrukken kan je prima zwart laten of direct op het label stempelen, maar ik heb een zwak voor inkleuren met distress inkt. Het laat m.i. de afbeelding net wat meer spreken.
De parelkettinkjes van Xenos gelijmd met glossy accents, bloemetje van Pipoos, vlinder uit de pons en vastgezet met een veligheidsspeld van Artemio oldies.
 Restjes kant en tule maken het altijd zo speels.
Het label heeft drie lagen: op het label de grote franse post stempel van Kars en links de smalle flourish stamp van TH en ingekleurd.
Erop een stukje prachtig postcard vellum. Het tule zit achter tegen het label, het overige kant op het vellum. Express alles los laten hangen voor wat beweging en zodat je alles kunt bekijken.
De tweede stempel is rond. Met de grootste cirkelpons uitgestanst en dan houd je een witte rand van ongeveer een halve cm rondom. Hierop smal super sticky tape en daarop het tule in plooien geplakt. Op het tule weer plaktape en het kant erop gerimpeld.
Nu het allemaal vastzit de niettang erop zodat het lijkt alsof het vastgeniet zit.
Een swirl stans van TH geëmbosst met rozenroze, zelfgemaakte roos erop en eronder een smalle filmstrip stans.
 Een woordenboek tekst uit een scrapvel erbij.
De achtergrond is een mooi stuk scrapvel van Pipoos en daarop 5 verschillende randen kant gelijmd met alleslijm.
Weer een heel ander effect.
De derde stempel is kleiner en vierkant op een klein labeltje. Al snel heb je een heel leuk resultaat voor aan een fles of kadootje.
De achtergrond is gestempeld met de klokken rand van Kars, drie keer boven elkaar. Als je het niet weet zie je niet waar de ene stempel eindigt en de volgende begint. Dat was me naast elkaar ook al opgevallen. Aanrader deze stempel (evenals de grote poststempel), niet duur altijd goede afdruk (4,05).
Restjes kant en een stukje parelketting. Express de begin en eind kraaltjes eraf geknipt met een tangetje, zodat het lijkt alsof het een geregen ketting is.
Lieve stempels met veel mogelijkheden.

De labels zijn te koop in mijn Winkeltje.

1 opmerking:

  1. How lovely - just got some of these stamps, but haven't had a chance to play yet. These are great inspiration, thank you.
    Alison x

    BeantwoordenVerwijderen