vrijdag 17 mei 2013

Eline's Doll House!

Welcom home!
Geweldig leuk om te maken, vooral zonder haast.....
Het huisje komt als bouwpakket en is makkelijk in elkaar te zetten, maar het valt dan ook gelijk weer om :-) Uiteindelijk bood super sticky tape uitkomst.
Voordeel van een bouwpakketje: het beplakken met sierpapier is veel makkelijker op losse onderdelen en je kunt moeiteloos je embellishments aan de achterwandjes ophangen.
Ik ben hier een paar dagen mee zoet geweest, daarom was het zo heerlijk rustig....
Het gebruikte papier is allemaal van Eline, behalve de grote lampenkap (Action) en het kraftkarton (Pipoos).
Het papier met houtnerf is natuurlijk prachtig voor de "muren" en ik kon het niet laten een roze vlinder op het dak te laten landen.
Het dak was heel vervelend om te maken: twee dakpanelen die in het midden niet wilden lijmen, dus eigenlijk het sierpapier gebruikt om de twee dakdelen bij elkaar te houden en er daarna lijm tussen gedaan. Goed klem gezet tussen wat koffiemokken en de volgende ochtend was het gelukkig stevig.
Het kant langs de rand komt van de plaatselijke stoffenwinkel.
Hét allereerste item wat ik persé wilde proberen: een hangende kroonluchter!
De lamp gestempeld, ingekleurd met potlood en de kapjes uit blauw papier geknipt. Vervolgens ini ini mini strass steentjes want een kroonluchter moet blinken.
Met een heel fijne prikpen een gaatje gemaakt in het bovenste "oogje" van de ketting. Hierin een heel dun ovaal oogje dat aan een ring fastener van TH vastzit. Een gat in het dak gemaakt en zo de ringfastener vastgezet.
Het bruine flesje is van Artemio Oldies en ik vind het leuk om de kurk aan de fles te laten hangen (niet weggooien).
Het etiket: klein stickertje van de kantoorhandel, een afgeplakte stempel van Eline (let's have some tea) en de randjes roze gemaakt met memento inkt.
Twee gerafelde lapjes stof (Hema) bij elkaar gehouden met een sierspeld, erop een knoopje met een strikje van touw.
In de nok hangt een grote vogelkooi bedel van Marianne Design.
Een hanger paperclip van TH voorzien van drie soorten lint en vastgezet met een kleine parelsplitpen van Pipoos.
Drie mini houten garenklosjes (Maya Road) voorzien van een stukje lint (vastgezet met super sticky tape) maar niet nadat ik de home sweet home stempel van Eline in delen op de lintjes had gestempeld. Heel toepasselijk in deze.
De stempel inkt kan altijd veel dikker uitvallen op stof of het loopt uit. Daarom uit voorzorg direct mijn heattool erop gezet.
Eerst even uitproberen op een proefstukje hoe je stempel overkomt op stof.
Even een idicatie tussendoor: met de kroonluchter ben ik 3 uur bezig geweest en met deze kast ook..... Het is vooral het knippen en de vele verschillende lagen die tijd kosten, maar dan heb je ook een huis!
Het kantje zit een beetje gerimpeld vast met super sticky tape. De lampenkap is van Hema stof evenals het strikje. Een klein stukje ingekleurd (doe ik niet vaak maar het is in zo'n huisje met veel schaduwen wel duidelijker).
Een randje plakparels van Pipoos.
De lamp staat op de kast m.b.v. een strookje karton (dik en praktisch niet te vouwen).
De kast op kraftkarton en ruim uitgeknipt. Daarna eerst met een snijmesje de deurtjes open gemaakt. Dan met een heel dun schaartje de binnenpaneeltjes uit de deurtjes geknipt. Gebruik een vouwpen om de deurtjes netjes en zonder te beschadigen open te vouwen.
Het keurig uitknippen van de kast doe ik op het laatst, zolang er nog ruim papier omheen zit is het makkelijker te snijden.
Vervolgens een sierpapiertje achter de deurtjes, een ander stukje achter de kast. Hierop de theepot los geplakt, één kopje gestempeld* en van het andere kopje het schoteltje eronder en het kopje schuin geknipt en in de andere laten staan.
*Het oortje is zo klein, dat het binnenste bijna niet weg te knippen is, vandaar de oplossing van de gestapelde kopjes.
De kast ook wat sprekender gemaakt met kleurpotloden.
De handvaten uit kraft geknipt en voorzien van een plakpareltje. Dat was zo klein, dat ik de handvaten met een pincet heb vastgehouden.
De fotolijst op de achtergrond: de stempel van Eline met versa fine op roze papier met tekst en embossen met ontzettend...roze poeder. Ingekleurd hier en daar met potlood en een stukje "hout" papier er achter.
De bloemenvaas erop gestempeld, de blaadjes gekleurd met twee tinten groen, klein papieren bloemetje erop, kantje erop geplakt en vervolgend de vaas met foamtape. Het papier van de vaas is een standaard basiskaart met opleg van de Action, randjes roze geïnkt.
Een stoel met gebreide bekleding. Op de achterwand leuke knoopjes boven en onder een sierlintje roze met roosjes.
Het frontje van het ladenkastje geknipt uit roosjes papier, de handgreepjes grijs gekleurd en een plakpareltje erop.
Elke vloer heeft een "gehaakt" kleed van het leuke Eline papier.
De staande lamp is vastgezet met super sticky tape.
Meubeltjes vastzetten:
Elke item is voorzien van een strookje kraftkarton op een zo onopvallend mogelijke plaats. Deels geplak achterop het meubel en deels tegen een wand. Dan kan je het meubeltje weer naar voren trekken.
Het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat de poten op de vloer staan en er niet net boven zweven of, erger, omkrullen. Zo wordt het heel realistisch.
Al meermalen durf ik te wedden dat er echte 3D meubeltjes in staan als ik er langs loop.
Morgen naar Pipoos voor een ontmoeting met Eline en hopelijk een plaatsje aan de Make and Take tafel met Helga.
Een heerlijk huis om te maken en van te genieten.

1 opmerking:

  1. ohhhhh geweldig! ik zou er zo kunnen wonen! mijn complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen