woensdag 20 maart 2013

Stempellinnen van Joy

Isn't she lovely?
Yes, een grote JOY is het zeker, dit geweldige materiaal. Oh wat een dolenthousiasme kreeg ik toen ik er per toeval op iemands blog over las. Het doet alles wat er beloofd wordt en meer. Alsof het geschilderd is.
Je kunt op dit stempellinnen printen, zoals deze afbeelding en stempelen, inkleuren en rafelen.
Een nog veel grotere joy is wat dit kost: nog geen 3 euro voor 10 vel A5.
Kun je je voorstellen als je er een geschilderde afbeelding op print, van verflatjes een frame maakt en het linnen daar omheen lijmt? Een echt canvasje en dat op een kaart of label. Zo'n prachtig nieuw product voor bijna gratis (behalve je printerinkt natuurlijk.......).
Daarbij gaat dit materiaal ook moeiteloos door de Dahle papiersnijder.
De printer slaat geen stukje over, ondanks het ongelijke reliëf.
Stel de printer in op bijv. speciaal papier, het valt op dat bij een instelling van normaal papier (standaard print papier) het de printer moeite kost dit linnen te laden. Het is natuurlijk dikker.
De witte vlekjes is geen printfoutje, maar stof van het rafelen.
Ik kan er werkelijk mijn ogen niet vanaf houden......
Juist omdat het "stof" is, zijn stempels als kant e.d. heel geschikt. Je rafelt en kreukelt wat, beetje bruin inkten en je hebt een mooi embellishment.
Het A5 heeft twee kanten: glimmend om op te stempelen en mat om op te printen met een wat dikkere structuur. Het lukt op de glimmende kant wel om een zeer scherpe afdruk te krijgen en op de matte kant niet, die absorbeert minder.
Het stempellinnen is pas vanaf januari 2013 op de markt, een echte aanrader, wat zeg ik, onmisbaar als je van vintage houdt.......en/of graag met stofjes werkt.
Gekocht bij Anmacreatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen