woensdag 20 maart 2013

Never Ending Folding Card

Een voor mij totaal nieuw concept: een kaart die je kunt blijven vouwen, waardoor je steeds een ander frontje krijgt. Na wat stoeien om te snappen hoe deze in elkaar te zetten moest het juiste papier gevonden worden: te dun papier kan door het vele vouwen uiteindelijk gaan scheuren, te dik maakt het vouwen lastig. Dubbelzijdig papier is noodzaak, maar dat vergat ik, dus heb ik de gehele achterkant met vintage photo inkt gekleurd......
Een kaart die het vooral moet hebben van mooi papier, want de embellishments moeten plat zijn, anders vouwt de kaart niet ver genoeg dubbel. Plakparels o.i.d. in de harten van de bloemen worden nu vervangen door een likje glitternagellak. De bloem en swirl zijn lichtjes ingesneden om het meevouwen te vergemakkelijken (en van dun papier).
Je vouwt de kaart open en dan zie je dit.
De kaart kan natuurlijk nog verder geëmbellisht worden, bijv. met leuke stansjes die je embosst. Ik houd de kaart nog even zo, omdat ik deze t.z.t. persoonlijk wil maken voor iemands verjaardag.
Vervolgens vouw je de kaart nog een keer en krijg je dit inkijkje.
De vorige pagina en deze delen stukjes kaart, opletten dus hoe je je papier plakt en of het bij beide pagina's past.
En gewoon nog een keer vouwen en dan is dit het uitzicht. Hierop kunnen foto's van de vakantie die we gedeeld hebben en nog veel meer. Vouw je deze kant in het midden naar achter, kom je weer uit bij het begin, maar dan zijn deze twee zijden omgekeerd. Dit wordt dus ook de achterkant.
Even opletten hoe je je items erop plakt. Leuk is natuurlijk om kleinte items of foto's alle kanten op te plakken, dan is het altijd goed.

Een ontzettend leuke en onverwachte kaart. Wel een beetje tijdrovend klusje om alle stukjes papier op maat te knippen en vast te plakken, maar het resultaat maakt alles goed.
Een heel eenvoudige uitleg vind je hier en dat wordt een flinke kaart. Uiteraard kan je alle maten bijv. door twee delen.
Je kunt ook een template direct op je papier printen, gelijke letters plak je op elkaar en zie je niet meer, zorg ervoor dat je de kaartdelen binnen de kaderranden snijdt en voila, klaar en snel. Plak het template in een word document en je kunt het in elke gewenste maat uitprinten, zolang de afbeelding in verhouding blijft.
Ik heb het template wel flink van kleur doen veranderen: het dikke zwart is vervangen door heel vaag grijs. Nu kan ik zonder alles af te meten direct snijden en plakken. Mocht je onverhoopt wat dunner papier hebben, weet je zeker dat de print er niet doorheen schijnt (alhoewel je alles nog een keer beplakt).
Je vouwt alle stroken eerst naar het midden toe vanaf de kant waar de letters staan.
Probeer maar, heel erg verrassend voor de ontvanger.

1 opmerking:

  1. Jaaaa die kaarten heb ik hier ook nog liggen, wil er dolgraag es mee aan de slag, maar het komt er steeds niet van... Jou uitwerking is leuk!!
    Dat linnen is trouwns ook vet zeg, bij Pipoos?

    Groetjes

    Vera

    BeantwoordenVerwijderen