zondag 27 januari 2013

Dia Rijtje

DiaRijtje? Diaraampjes op een rij vormen samen een schilderijtje...:-)
Ik kreeg voor Sinterklaas epoxy diaraampjes in kleuren die ik niet gebruik. De raampjes bekleed met woordenboek scrappapier en de opening met tissuetape. Wat oudbruin gemaakt met vintage photo en het bekende schuursponsje (knip ik in zes stukjes).
Vervolgens een plaatje foamboard gesneden van 19x8 cm, de openingen netjes in het midden met potlood aangegeven en uitgesneden.
Achter de openingen plak je een strook mooi deco papier.
Het foamboard beplakt met een stukje dunner scrap, in dit geval van de Xenos. De openingen kruislings knippen: je prikt een klein schaartje in het midden van het papier en je knipt van daaruit naar elke hoek. Je vouwt de punten naar binnen en vastzetten. Heb ik met plakband gedaan omdat er uiteindelijk een net stukje karton overheen gaat. Het papier ook wat bruin gekleurd.
Plak nu de diaraampjes erop en het embellishen kan beginnen.
De wilg stans van TH vind ik prachtig. Zo over de collage heen geeft het een mooi dramatisch effect. Geëmbosst met walnut stain, alleen aan de linkerrand gelijmd met glossy accents.
Het bovenste raampje is gevuld met de grote lightbulb van TH, vastgezet met ijzerdraad. Achterlangs een stuk filmstrip van TH geschoven zodat het achter het foamboard blijft zitten. Bovenaan vastgezet met een memopin, mini gear eraan en een stukje filmstrip met een stukje fotoscrap van TH.
Een stukje zelfgestempelde houten lineaal met een chitchat tekstje.
De metal flower is van Scrap it & wrap it met bijpassende metalen blaadjes.
Sleutel en slot van Artemio Oldies. Gisteren kocht ik een zakje mini houten wasknijpertjes bij Blokker (waar je ook kerstkaarten mee ophangt) omdat de grote knijpers soms wel enorm zijn bij de rest van een collage.
Erop een klein getallen stempeltje uit het nieuwe typemachine set. Direct drogen met de heattool, anders loopt de inkt uit.
Twee hitchfasteners voor de sleutel en het kettinkje met de word circle. Dat was wat met de korte schroefjes. Vind ik soms wel jammer dat de meeste materialen van TH van die heel kleine schroefjes hebben. Zodra je karton of cover wat dikker is heb je een probleem. Flink in het foamboard geknepen en rondom het schroefje met een prikpen wat materiaal weggehaald zodat de schroef meer vrij komt.
Foamboard is heel zacht, voor je het weet heb je een enorm gat gemaakt met je prikpen. Voorzichtig dus met het gaatjes maken voor schroeven en splitpennen. Groot voordeel is weer dat je heel eenvoudig memopinnen erin schuift die goed vast blijven zitten.
De metal corners eerst goed vastgemaakt met super sticky dubbeltape en voorzichtig met mijn vingers om de hoeken gevouwen.
Aan de achterkant een plakhaakje bevestigd, zodat het kan hangen.
Het vierde diaraampje van het setje, mooie kwaliteit. Het schilderijtje kan je natuurlijk ook maken met echte diaraampjes of je knipt ze zelf van dikker karton dat je bekleedt.
Het uitdagende vind ik altijd, om allerlei verschillende ondergronden te bedenken, zoals notebooks, labels, houten kistjes, albums of doosjes, zodat het altijd weer een uitdaging blijft.

2 opmerkingen:

 1. Mooi hoor en weer helemaal in jou stijl.
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee toch weer, ik heb hier nog van die dingen liggen.
  En toevallig ook nog tissuetape :)

  groetjes

  vera

  BeantwoordenVerwijderen