dinsdag 6 november 2012

December Label

Het idee m.b.t. de vormgeving van de kalender begint al steeds concretere vormen aan te nemen, dus dan eerst maar zorgen dat alle labels af zijn. Het moet een dusdanig systeem worden dat de labels elk jaar herbruikbaar blijven en dat ik alleen elk jaar een nieuw maandkalendertje hoef op te hangen. Ja en dat allemaal in een staande theedoos....
Ik vind dit zo'n prachtige foto die ook qua kleur heel mooi bij de achtergrond van het label past (knipvel Marianne Design). Voor de sfeer wat glitternagellak erop en eronder wat goudgaas.
"Dec" is een stukje sticker van TH.
De met witte embosspoeder besneeuwde retro flower pons bloem is iets uit het midden op elkaar gestapeld, maar zo perfect hoeft het niet. Eerst gelijmd met glossy accents en daarna de splitpen er door (hierop ook wat glitternagellak).
 De kerstkrans uitvinding hoort er ook bij.
 Getal 25 zijn de grote metalen numbers van TH.
De achtergrond:
Je stempelt met versa mark (in dit geval een swirl stempel uit het Boekenvoordeel set) en je embosst deze met clear embosspoeder.
Vervolgens spons je heb label met verschillende kleuren (pine needles, aged mahony en vintage photo) en dat mag intensief.
Spetter water met je vingers en droog het label met de heattool.
Veeg de geëmbosste stempels schoon met een stukje keukenpapier.
Nu de truc van Tim:
neem een strijkijzer op de heetste stand, leg minstens een dubbel vel printer papier op je label en zet je het op de geëmbosste stempels. Verplaats je strijkijzer steeds een beetje, voorkom dat je teveel heen en weer beweegt. Het embosspoeder gaat weer smelten en als het goed is, zit alle opnieuw gesmolten poeder op je papier.
Er blijft geen emboss achter en heb je weer het kale papier van je originele label. Een prachtig effect, de afbeelding spettert bijna van de achtergrond af.
Dit effect is natuurlijk heel anders als wanneer je bijv. een mask zou gebruiken.
Is niet alle emboss verdwenen? Neem dan een schoon papier en strijk nog even verder.
De "vuile" stukjes in mijn afbeelding zijn geen restjes embosspoeder, maar worden veroorzaakt door een heel vies geworden versa mark doosje waar ook veel sporen van allerlei kleuren inkt te vinden zijn. Die komen gek genoeg niet van de stempels af m.b.v. een baby doekje, maar geven kennelijk wel af op de versa mark pad... Het stoort niet. In combinatie met de watervlekken krijg je een bijzondere achtergrond.
Zo zag mijn papier eruit toen ik klaar was met strijken. Met de rest van je label gebeurt verder niets.
Een leuke techniek die ik ook niet eerder geprobeerd heb, maar geleerd heb op het blog van TH bij zijn november 2012 label.
Strijk en creëer voorzichtig :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen