zaterdag 20 oktober 2012

Fotoboek kerstkaart

Vintage scrap fotoalbums blijven prachtig, dus waarom geen mini album?
Een toepasselijke achtergrond kaart met foto hoekjes zorgt ervoor, dat ook deze collage opgehangen kan worden. Het stukje kerstscrap kleiner gehouden en net als de foto's gemat op in dit geval craftcardstock. De buitenrand met de fotorand schaar bewerkt.
Drie hoekjes zijn gelijmd, dit hoekje heb ik met super sticky 3mm tape gedaan, zodat er nog wat embellishments ingestoken kunnen worden. Klein geknipt fotootje en een vintage ticket van Pipoos.
De sleutel met vleugel aan een kettinkje bepalen de sfeer, maar de kaart hing ook gelijk volledig uit het lood.... Het was even een puzzel voordat ook de andere kant voldoende gewicht had om weer horizontaal te gaan hangen.
De kaft van het album en de hoekjes zijn gemaakt van verkreukeld glacine paper dat daarna ingesmeerd is met vintage photo distress inkt. Geplakt op dik papier. Wish is een sticker van TH, de bloemetjes zijn van Boekenvoordeel en veel stans swirls van TH.
De swirls zijn gekleurd met aged mahony distress inkt, vandaar nu geen rode bloemen erbij maar bewust groen. Beide tinten rood kleuren niet mooi bij elkaar.
Wish zit op een memo pin van TH.
Niet alleen blijven de trinketpins een van mijn favorieten, maar extra gewicht was nodig. Het blijft in de sfeer, dus dat weet alleen ik, en jullie nu.
De klokjes: een plaatje dat tussen de vintage foto's op het knipvel zit. Het kleurt prachtig bij het glacine paper.
De tekst family photo komt van het chitchat blokje met tekst stickertjes van TH, geplakt op een grungeboard mini nameplate en zg. vastgezet met splitpennen: ik heb de kopjes eraf geknipt en vastgelijmd, omdat ik de achterkanten van de splitpennen nu niet aan de binnenkant van de cover wilde hebben.
Lintje met een belletje om te sluiten.
Het album is in elkaar genaaid, zodat het goed stevig zit en er naar hartelust in gebladerd kan worden.
De voor- en achterkaft hebben ook nog een insteekvakje. Een foto erin en een leuk muziek vintage ticket uit het setje van Pipoos. Kleine fotohoekjes op de rechter foto en wat swirls er overheen laten komen.
De foto's zijn recht uitgesneden, gemat op dik ecru kleurig karton dat geknipt is met de fotorand schaar.
Natuurlijk horen er in een oud fotoalbum van die dunne, doorschijnende tussenvellen te zitten zodat de foto's niet op elkaar komen. Het is prachtig dun vellum, gekocht per 10 vel voor slechts €3,30 in de uitverkoop bij Pipoos. Er zit een prachtige kant/tule/voile/bloemen print in.
Ik kocht het ooit voor het mooi, maar er is zoveel mee te doen.
Wat zijn er toch verrassend veel mogelijkheden met knipvellen vol vintage foto's voor 70 cent. Deze foto is ook zo leuk.
Niet alle foto's komen uit knipvellen de eerste en deze zijn zelfgeprinte foto's.
In het achterste insteekvakje een ticket van TH: love, dat is toch de essentie van samenzijn.
De andere zelfgeprinte foto. Nu zie je hoe mooi alle swirls bij elkaar passen, in elkaar lijken over te gaan, in het album en op de achtergrond kaart.
Eigenlijk was het helemaal niet veel werk, het albumpje maken, en toch een origineel resultaat.
Het langdurigste werk was het in balans krijgen van de collage, maar dat is geheel eigen keus.... ik weet mijzelf altijd prima voor het creatieve blok te zetten...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen