donderdag 18 oktober 2012

Gescheurde kersthanger

De tweede serie kerstkaarten dit jaar worden allemaal kersthangers. Het ouderwetse plakhaakje zit weer bovenaan. Het sprankelende effect van het in punten open gescheurde papier is niet alleen mooi, het geeft ook beweging aan het geheel.
Sommige foto's hebben de neiging om wat "statisch" over te komen en door "iets" met het papier te doen hef je dat op.
Het blijft heel veel werk en tijd, zo'n bloem, maar het is zo heerlijk om te doen en vooral om de bloem onder je handen te laten bloeien.... (ahum, beetje in de poëtische kerstmodus....).
X-mas post is een stempeltje van Marianne Design op een stukje scrap en een bedeltje van een envelopje uit 't Kralenstulpje.
Een metalen paperclip met een kerstlintje eraan en eronder een TH tekstje.
Het zijn ontzettend goedkope hoekjes maar toch heel mooi. Het enige lastige is het opplakken. Deze zijn hol aan de onderkant, een beetje lijm werkt niet en teveel schiet er weer onderuit. De hotglue is vaak te dik. Ik heb Hasulith gebruikt en een knijper erop. Drogen duurt zeker een paar uur, maar na een halfuurtje valt het er in ieder geval niet meer vanaf.
 De takjesponstruc blijft er in natuurlijk, nu met een vintage belletje.
Er moet altijd ergens bij dit soort kaarten een veiligheidsspeld of sierspeld met parel op. Ik vind dat heel toepasselijk en ach, je moet de maakster toch ergens aan herkennen.
De hanger is ook in balans en hangt recht aan de muur. Toch wel een meerwaarde als het een muurdecoratie wordt waar je met plezier langsheen kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen