maandag 22 oktober 2012

Christmas in a Box

Geïnspireerd door een mini SHADOWBOX in het zwart met een mooie rij kerstbomen herinnerde ik mij de 10 visitekaart doosjes die ik een tijdje terug bij de plaatselijke kantoorhandel bijna gratis mocht meenemen. De stevigheid en de lange zijkanten van het deksel komen nu goed van pas. Daardoor blijft het deksel ook staan.
De lantaarnpaal is een stempel van TH, de bovenkant afgeplakt met post-it memo's en ingekleurd met gele distress inkt scattered straw.
Het leuke spinnenweb lint als basis, erop een label van het gratis flessendozenkarton. Een grote sticker van TH en een houten sneeuwster van Kars gekleurd met broken glass. Het label is gestempeld met de grote flourish stamp van TH.
Kadodoosje!
Natuurlijk kan je op deze manier ook de meest originele kadodoosjes maken. Niet dat je er los wat in kunt doen, maar de binnenkant van het deksel biedt mogelijkheden. De meeste kadobonnen zijn tegenwoordig creditcards in een envelopje dat je vast kunt plakken.
Andere mogelijkheid: een randje elastiek om het foamboard in het doosje, vastzetten met splitpennen en daaronder kan je van alles schuiven: geld, bioscoopkaartjes of een klein kadootje waarvan je het kadopapier in een hoekje aan een labeltje niet........
De tekst believe zijn letters uit de dymo lettertang, gemat op ecru karton en geplakt op een strookje kerstpapier.
Roosjes van Boekenvoordeel en een grote sierspeld goudkleurig van Scrap it & Wrap it.
De bloemenvaas!
Zomaar opeens een spontaan idee, omdat ik die bosjes kerst "bloemen" van Marianne Design zo leuk vind en het gelijk een sprankelende kleur aan het geheel geeft. Het vaasje gerold van een strookje craftcardstock en gekleurd met vintage photo. Een beetje sneeuw uit een sneeuwpen (mooi en de open bodem is gelijk weggewerkt).
De houten huisjes van Kars zijn geweldig, zo schattig! Eerst de oudmaak stempel met versa mark en witte emboss poeder. Daarna gekleurd met rood/groen/bruin distress inkt. Even een stukje keukenpapier er overheen om de inkt van de witte emboss te vegen.
Een stukje mica achter de ramen en verhoogd opgeplakt met heel kleine stukjes foamtape.
Nu gaan we toch echt in de Christmas spirit komen...
Aan het mosgroene kreukel lint twee vintage belletjes en een parel met kapje aan een kettelstift. Een eyelet met glitter van WeRmemory keepers.
Een bestaand doosje beplakken brengt altijd een zeker risico met zich mee: dat het niet meer dicht kan, omdat de twee extra lagen papier te dik zijn om over elkaar heen te schuiven. Gelukkig is de rol bruin kaft-/kado papier die ik heb heel dun, waardoor er geen probleem ontstaat en het doosje keer op keer open en dicht kan.
De binnenkant heeft een bodemplaatje van foamboard 0,5 cm dik en bekleed met kerstscrap. De collage komt dan niet alleen wat omhoog, maar je kunt er ook naar hartelust splitpennen, sierspelden e.d. in en doorheen prikken.
Een banner gemaakt met stukjes kerstpapier, dubbelgevouwen, puntje eruit geknipt en wat vintage photo langs de randjes. De letters uit de dymo en ook gemat. Het touwtje is eerst aan beide splitpennen vastgeknoopt.
Rijkelijk gebruik gemaakt van de altijd goed lukkende en multicolor blinkende glitternagellak van de Hema. De sierspeld met grote witte parel is van Scrap it & Wrap it, een glittergroen lintje eraan geweven en een rode kraal onderaan.
Stukje muziekpapier en in het foamboard gestoken.
Een inimini houten kerstboompje van Kars, groen gekleurd met inkt, een stuk koperkleurig wire&wire draad waaraan ik kleine parelkraaltjes van de Xenos heb geregen. Vervolgens om een express te grote rode strik en naar achter toe gebogen. Verhoogd opgeplakt en wat nagellak op de pareltjes.
Een groen Boekenvoordeel roosje wat kleiner gemaakt door er twee laagjes blaadjes aan de onderkant af te halen. Een grote speld uit een setje van de plaatselijke stoffenwinkel er diep ingestoken en vastgezet in het foamboard.
Weer zo'n schattig Kars houten huisje, ook sneeuw embossen en kleuren met inkt.
Het aanbrengen van het mica achter de raampjes is een geduldwerkje, maar meer dan de moeite waard. Het geeft als je er langs loopt een leuke schittering alsof er echte ramen inzitten. Gelijmd met glossy accent (gebruik bijzonder weinig, anders komt het aan de raampjes te zitten. Indien nodig kan je beter later nog wat toevoegen).
Gelukkig vond ik nog een sneeuwpen van vorig jaar met een restje erin.
Een kerstster van 5 laagjes retro pons medium en 3 klein waarvan de bovenste uit groen papier. Een paar takjes uit de takjespons maakt het af.
De aparte sleutel komt van het Kralenstulpje en is vastgezet met extra lange naaispelden van de plaatselijke stoffenwinkel, niet te vergeten het likje glitternagellak.
De doosjes zijn toch wel heel erg geschikt. Een deksel met veel smallere zijkanten zou gegarandeerd omvallen. Alvast een prachtig item voor op de salontafel eh salon-zilverkleurige-poef met zilveren metalen sierplateau (dienblad, maar dat klinkt zo gewoon :-)
Zoek en vind een doosje, het kan natuurlijk evengoed verpakkingsmateriaal zijn en leef je uit.

2 opmerkingen:

 1. So sweet and many lovely details.

  I am speechless as many times from your work

  Greetinsg from germany
  Rachel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtige details heb je weer weten te verwerken. Schitterend.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen