zondag 1 juli 2012

Spooky doosje

Verbazend wat een werk je kunt hebben aan een klein luciferdoosje, maar dan ontstaat er toch een heel leuk projectje met een nogal apart sfeertje.
Het is de beloofde laatste stempel van het MD set met paspop: de kroonluchter. Waarschijnlijk heeft mevrouw Marianne Design de lamp niet voor zo'n project bedoeld, maar er staat nergens dat het niet mag ;-)
Hoe kom ik aan een rozet als de papieren van Tim Holtz veel te groot zijn? Gewoon, je neemt een soort satijnlint, gebroken wit in dit geval, besmeert het rijkelijk met vintage photo distress inkt en dan bestempelen met de flourish stempel van TH en archival orange. Vervolgens een draad quiltgaren dicht langs één zijkant er doorheen rijgen, goed strak aantrekken en vastknopen.
Het pareltje is een knoopje dat ik met ijzerdraad door het lint geprikt heb, vastgedraaid en daaraan ook het fragment bevestigd.
Onder de fragment een gedeelte van de kroonluchterstempel. Juist omdat het wordt uitvergroot, is het effect heel apart.
Bij een stoer doosjes mogen de leuke nietjes gezien worden. Verder een Nr. geknipt uit een journal ticket van TH.
De andere zijkant zo'n heel klein schattig sleutelgaatje van Melissa Francis, wat bruiner gekleurd met vintage photo.
De onderkant als verrassing gestempeld en de pootjes zijn splitpennen van de Xenos. De ijzertjes eraf geknipt met een kniptangetje en gelijmd met Hasulith, anders heb je aan de binnenkant teveel gevouwen ijzer waardoor je het laatje er niet meer in krijgt.
Hitchfasteners zijn leuk en handig, maar er zijn natuurlijk veel meer manieren te bedenken om een knop of handgreepje op een lade te maken. In dit geval dezelfde ketting als bovenop, vastgezet met splitpennen van TH voordat de binnenbekleding erin geplakt wordt. Je ziet er dan niets meer van.
De gebruikte stempels zijn, op de kroonluchter na, van de Stempelwinkel. Een spin, spinnenweb, lang stuk prikkeldraad en de kraai.
De buitenrand van het laatje is bovenaan beplakt met copper metal tape van Ranger en het andere deel is zelfgemaakt tissuetape.
Het gebruikte bruine basispapier is Bazil craftscrap. Nu nog bedenken welke geheim kleinood ik hierin ga bewaren.

1 opmerking:

  1. Als je de foto's zo ziet zul je niet zeggen dat het een luciferdoosje was. "Less is more" op dit project

    BeantwoordenVerwijderen