donderdag 26 juli 2012

August

Zomer, vakantie, zon en ontspanning! Die uitbundigheid wilde ik in het augustus label graag laten zien in combinatie met een voor mij belangrijke datum de 7de die alles te maken heeft met family, ouders en samenzijn.

De achtergrond:
een grote definitie stempel met dream, enjoy, love etc. van ongeveer 12x16 cm gestempeld op tissuepapier van de Xenos (het dunne inpakpapier voor glazen, gratis dus). Stempel minstens twee keer (of vaker als je stempel kleiner is).
Smeer het gehele label in met gewone pritt of een andere lijmstick (goedkoop kan een voordeel zijn wat het hoeft niet zo enorm te plakken).
Knip de eerste stempel zonder marges uit en plak deze al duwend op het label (een lijmstick geeft je hier de kans voor).
Het tissuepapier scheurt, dat is bijna niet te voorkomen. Heb je hierdoor open ruimtes gekregen (of je stempel is gewoon te klein) knip dat stukjes uit de volgende afdruk, plak deze op dezelfde manier op en vul zo de ruimtes in.
De achtergrond ingekleurd met drie distress inkten direct met het pad zelf. Doe dit zachtjes om te voorkomen dat je vierkante pad afdrukken krijgt. Op deze manier kleur je hoofdzakelijk de kreukels.
Doe het vooral niet te netjes (probeer niet alles rechtop te plakken) maar doe het zo het komt.
De buitenrand van het label gekleurd met vintage photo.
Een handgreepje van TH met een tekstje uit zijn chitchat stickers. De foto's komen uit een kartonnen A4 "photobooth" van Darkroomdoor. Geknipt met een fotoschaar van Pipoos, randjes met vintage photo distress en zijn mini paperclipjes.
De grote bloem is van Marianne Design, de onderste van Prima Marketing en de bovenste van Euroland. Hierop rijkelijk de oh zo leuke distress stickles clear rock candy.
Getal 7 omdat dit de dag is dat mijn vader 80 jaar wordt. Het cijfer is van TH de big numbers.
De stempel is van TH op wit karton. Ingekleurd met dezelfde drie kleuren distress inkt: scattered straw (geel) milled lavender (zacht paars) en tumbled glass (licht blauw).
De franse lelie is een splitpen gevonden bij Boekenvoordeel, de pootjes eraf gehaald en verhoogd opgeplakt met een stukje foamtape.
De letters komen uit het grunge alphabet van TH, embossen met knalroze wow poeder, hier en daar een likje rock candy en de buitenranden met vintage photo.
Houd er rekening mee dat grungeboard een beetje krimpt als je het embosst.
Beetje kale plekjes zijn express: houd het gedistressed.
Al met al een vrolijke boel.
Fijne vakantie!


2 opmerkingen:

  1. Hij is weer leuk, maar ook verwarrend, want augustus is maand 8... Ik ga hem nu bij tags zetten op mijn Pinterest. Groetjes vanuit Amersfoort

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nu toch ook al je andere maand tags op mijn Pinterest gezet.
    http://pinterest.com/01TheWouwFactor/tags/ Hier kun je ze allemaal vinden. Succes met September ;-)

    BeantwoordenVerwijderen