woensdag 23 mei 2012

Meer Fragments

Het kleinste vierkantje dat in de doos zit. Het is de enige keer dat het me gelukt is om erop te stempelen met archival.
Eronder een klein stukje scrap met postzegel, postcard en handschrift.

Is het überhaupt mogelijk om te stempelen op fragments? Heb je een tip voor me, heel graag. Alle andere pogingen bleef de inkt (archival) veel te nat en ook na de heattool bleef het afgeven. (Voorzichtig met de heattool, fragments kunnen smelten).
Rub-ons zijn een prima alternatief.

Het is me zelfs gelukt om er een klein stukje katoenen kant onder te lijmen. De basis van de collage is een stukje "naaipapier" van Tim. Erop stukjes meetlat uit de kleine vierkantjes van zijn papier, stukje naaiwerk, een nummer van de bekende soar tickets en een heel kleine afbeelding van een needlebox.
Ooit kocht ik eens een zakje papieren embellishments van K&Company, daarin zit ook een beschermkartonnetje waarop alle aanwezige afbeeldingen heel klein staan afgebeeld, waaronder deze en het kleine stukje postcard van het vierkantje.
De metal flower is van Scrap it & Wrap it en daarin/op een snap (drukknoop van Tim).
Het verbaast me steeds weer hoe helder alles blijft ondanks de flinke hoeveelheid glossy accents. Bij het rondom wegknippen van het papier houd ik de schaar altijd een beetje schuin in een hoek, waarbij de onderkant het dichts bij de fragment zit. Daardoor wordt het papier schuiner en al wat dunner bij de randen afgeknipt. Daarna de randen van het papier schuin afvijlen met een kartonnen nagelvijl (altijd alleen van binnen naar buiten vijlen om te voorkomen dat je onverhoopt je papier losmaakt) en de rand kleuren met vintage photo.
Het begint aardig verslavend te worden, deze manier van fragments maken. Er begint een idee te groeien van een grunge album (ligt al een tijdje in de kast) met o.a. fragments op de cover en hangend aan de bindringen.

Blanke nagellak
De bovenkant van een fragment kan natuurlijk wel een stootje hebben, de achterkant is een ander verhaal. Dat is slechts gelijmd papier, soms ook heel dun als je dikkere collages maakt. Als dat bijv. blijft haken of regelmatig schuurt lang bindringen of karton kan het een keertje mis gaan.
De achterkant dun en gelijkmatig insmeren met transparante nagellak is een goede oplossing. Zet dan eerst weer je satéprikker in het gat, smeer de lak en haal de prikker er pas weer uit als het goed droog is.
De nagellak is vooral ook heel raadzaam en praktisch als je van een fragment een hanger aan een ketting wilt maken.

Bewaar dus o.a. de inlegvellen van verpakkingen waar dus die kleine plaatjes op staan, je ziet hoe dit mij nu van pas is gekomen bij dit priegelwerkje (heb ik eerder ook nooit bij stilgestaan).

Wordt vervolgd :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen